La Policia Municipal de Girona patrullarà més hores i obrirà oficines al carrer Bacià tot el dia

El nombre d'actes aixecades aquest primer semestre ha caigut un 12%

L'Ajuntament de Girona augmentarà en dues unitats les patrulles de carrer de la Policia Municipal entre les sis de la tarda i les quatre de la matinada. A més, reubicarà a set agents que actualment es troben a la oficina conjunta entre el cos policial local i els Mossos d'Esquadra fins a les dependències del carrer Bacià –a l'altre banda de Jaume I– per tal que aquestes últimes puguin estar obertes les 24 hores del dia. L'objectiu és "millorar el confort de la ciutadania, el civisme i la resolució de conflictes", tal com ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. La redistribució del cos policial arriba després que durant el primer semestre de 2018 el nombre d'actes que ha aixecat la Policia Municipal per incompliments d'ordenances ha disminuït un 12% respecte la primera meitat del 2017. D'aquesta manera, durant el primer semestre es van aixecar 747 actes, mentre que aquest 2018 el balanç ha estat de 654.
Segons el cos policial, la previsió és poder tancar l'any amb una disminució d'entre el 5 i el 8% en el nombre d'incompliments de les ordenances. Per aconseguir aquesta xifra, l'Ajuntament ha apostat per augmentar les dotacions que trepitgen la ciutat. En aquesta línia, Madrenas ha destacat que "la policia de proximitat i els agents ambientals són una eina clau per millorar la convivència ciutadana".

El regidor de Seguretat de Girona, Eduard Berloso, ha destacat que les dues dotacions que s'afegeixen en el patrullatge "se centraran sobretot en tasques de convivència veïnal i de queixes per activitats a l'espai públic". De fet, aquest tipus d'avisos suposen el 67% de tots els requeriments que rep la policia administrativa i un 20% del total de requeriments dins del cos policial.

Des del govern municipal també destaquen l'esforç preventiu realitzat durant l'any anterior de la Policia Municipal sobre possibles incompliments d'ordenances, fet que ha augmentat la conscienciació ciutadana. Segons Madrenas aquest és un dels motius que ha comportat la davallada en el nombre d'actes aixecades aquest 2018 i preveu que es mantingui "aquesta tendència augmentant la qualitat del servei policial en relació amb el civisme i la disminució de les demandes ciutadanes en aquesta matèria".