Uns trenta treballadors de Ryanair es manifesten a l'aeroport de Girona demanant un contracte espanyol

Diuen no poder aconseguir hipoteques i no tenir hores per anar al metge

Prop d'una trentena de tripulants de cabina de l'aerolínia Ryanair s'han manifestat durant el migdia d'aquest dijous a les instal·lacions de l'aeroport de Girona-Costa Brava coincidint amb la segona jornada de vaga per reivindicar millores en les condicions laborals.

La protesta ha engegat als mostradors de facturació de la companyia de baix cost i els treballadors han anat desfilant per tota la terminal gironina per demanar un contracte espanyol.

Una de les representants del Sindicat Independent de Tripulants de Cabina amb Passatgers de les Línies Aèries (SITCPLA), Alexandra Saiz, ha afirmat malgrat que estiguin "vivint a Espanya" tenen un "contracte a Irlanda" i això comporta una sèrie de canvis en condicions laborals. Un dels principals problemes és que no tenen hores disponibles per anar al metge i tan sols hi poden anar "quan fem vacances o en el nostre dia lliure", ha assegurat la representant sindical. El fet de tenir la nòmina a Irlanda també els dificulta aconseguir un crèdit o una hipoteca perquè a les entitats bancàries els consta com que "no tens nòmina".

Segona jornada

El segon dia de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair no ha generat cap incidència destacable a l'aeroport Girona-Costa Brava. Durant el matí s'han produït les cues habituals al mostrador de facturació de la companyia irlandesa.

En total, Ryanair ha anul·lat 12 vols durant aquest dijous des de l'aeroport gironí. L'aerolínia de 'low cost' ja tenia previstes aquestes cancel·lacions i va avisar prèviament tots els passatgers afectats per oferir-los una alternativa. Segons han assegurat alguns treballadors de l'aeroport, aquesta antelació ha facilitat que avui no hi hagués un excés de reclamacions de persones afectades, ja que tots ells estaven al corrent de la vaga de tripulació.