ERC assegura que la Secretaria General de Pesca s'ha compromès a augmentar la protecció del corall

Una nova ordre no permetrà l'extracció d'aquest recurs a menys de 50 metres

ERC assegura que la Secretari General de Pesca de l'estat espanyol s'ha compromès a augmentar la protecció del corall amb un seguit de mesures, entre les quals hi ha la publicació d'una nova ordre el mes de novembre que no permetrà extreure corall a menys de 50 metres. També s'obligarà als corallers a desembarcar en ports autoritzats, a avisar dues hores abans de la seva arribada així com dur un aparell de control per satèl·lit per saber la seva situació.
Aquests són alguns dels compromisos acordats durant una reunió ahir dimarts entre els senadors gironins d'aquesta formació Elisenda Pérez i Quim Ayats amb la la secretària general de Pesca, Alicia Villauriz i la directora general de Recursos Pesquers, Isabel Artime.

En un comunicat, ERC recorda que en els últims dies les Nacions Unides ha fet pública la recomanació de no extreure corall a menys de 50 metres, una de les mesures que el partit va defensar quan fa uns mesos va començar la campanya 'El Corall no es toca'.

Segons la senadora Elisenda Pérez, "ens han informat que en vint dies s'enviarà a totes les parts implicades un esborrany per presentar al·legacions sobre la nova ordre ministerial i que encarregaran un estudi de l’estat del corall a les aigües estatals". La formació creu que aquestes actuacions són fruit de la campanya iniciada des de Madrid i arreu del territori per protegir el litoral. "Hem de continuar lluitant per protegir-ho a tots els nivells", ha afegit Pérez.

Per la seva banda, el senador d'ERC Quim Ayats ha destacat que s'han posat sobre la taula una sèrie de peticions com la de revocar les llicències atorgades i seguir amb la "bona comunicació" entre la secretaria general i la direcció general de Pesca de la Generalitat. “Celebrem les noves restriccions que reduiran l’impacte negatiu i les mesures per reduir la pesca furtiva però seguim pensant que el que s’ha de fer és revocar de forma immediata les llicències atorgades i seguir la mateixa línia d’actuació de la Generalitat”, afegeix el senador gironí.

La campanya 'El corall no es toca'

ERC va posar en marxa aquesta campanya l'abril passat després que l'Estat atorgués dotze llicències per extreure corall vermell entre Begur i Arenys de Mar. La Direcció General de Pesca de la Generalitat s'oposava a l’extracció i es basava en l’informe científic de fins a 14 experts on es detallava l’estat crític del corall al litoral català. L'any passat la Generalitat va ordenar la prohibició de l’extracció d'aquest recurs en aigües interiors durant deu anys prorrogables.