La XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura premia la restauració de la Casa 1413 d'Ullastret

11 dels 23 despatxos guardonats en l'edició d'enguany són catalans

La llista de guanyadors de la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme s'ha donat a conèixer aquest dijous i el jurat ha premiat 11 despatxos catalans d'un total de 23 guardonats.
Entre els guardonats, hi ha la restauració de la Casa Vicens a Barcelona, de Martínez Lapeña i Torres i David García; la intervenció urbanística 'Carrer Plaça' al Turó de la Rovira, també a la capital catalana, de Bosch i Capdeferro; la Casa 1413 d'Ullastret, del despatx Harquitectes, i els pisos amb posidònia a Formentera, de Carles Oliver, Antonio Martín, Joaquín Moyá i Alfonso Reina i guanyadora del premi FAD.
 
També ha estat premiada a la biennal l'Escola a Orosnnens (Suïssa), de Jaume Mayol i Irene Pérez (TEd'A Arq) -una de les guanyadores en la categoria del FAD internacional-; l'edifici universitari de Jordi Badia a Katowice (Polònia), i el Jardí Niel, a Tolosa, de Miquel Batlle i Michele.

La XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme s'ha presentat enguany sota el lema 'Més habitar, més humanitzar' perquè s'han volgut destacar les intervencions urbanes enfocades a estratègies més sostenibles cap a un creixement interior de les ciutats.