2,8 MEUR per instal·lar quatre ascensors a l'estació de trens de Portbou i aixecar les andanes

Els treballs duraran aproximadament un any

Adif ha adjudicat per 2.813.250 euros (IVA inclòs) les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació de trens de Portbou (Alt Empordà). Els treballs, que tenen un termini d'onze mesos, permetran instal·lar quatre ascensors. El primer se situarà a l'exterior de l'estació i els altres tres, a cadascuna de les andanes.

Segons destaca l'administrador d'infraestructures, el projecte també inclou aixecar el nivell de les andanes per facilitar l'accés dels passatgers als combois. Les tres que acullen trens d'ample convencional s'aixecaran fins a una alçada de 68 centímetres (prenent com a referència el carril) al llarg de 200 metres.

També es recreixerà l'andana que dona servei a la via d'ample convencional. En aquest cas, fins a una alçada de 55 centímetres damunt la cota del carril i també al llarg d'una longitud de 200 metres. A més, Adif renovarà el paviment de formigó situat als extrems de cada andana i hi pintarà bandes perquè aquelles persones amb discapacitat visual sàpiguen quina zona han de deixar lliure quan s'apropin els combois.

El projecte, que s'ha adjudicat a l'empresa ECISA Companyia General de Construccions, també inclou altres obres complementàries. Entre d'altres, es renovarà el cablejat elèctric i la il·luminació de les andanes, es connectarà el túnel d'accés a l'estació amb el pas inferior sota vies i es faran noves canalitzacions (que es deixaran preparades per a futures instal·lacions).