Unes 30.000 persones passen per la 23a edició Fira del Circ al carrer de La Bisbal d'Empordà

L'organització destaca que enguany no s'han viscut aglomeracions

Rius de gent han tornat a omplir els carrers de La Bisbal d'Empordà aquest cap de setmana. Prop de 30.000 persones no s'han volgut perdre la setantena d'espectacles programats i que es tancaran amb el de la companyia CIA3 a la Plaça del Castell aquesta nit. El nombre d'assistents ha estat el mateix que l'any passat, i des de l'organització valoren el fet que no hi hagi hagut "grans aglomeracions". La portaveu de la Fira del Circ al Carrer de La Bisbal d'Empordà, Eva Gasull, ha explicat que el motiu d'haver evitat molta acumulació de públic a cada espectacle ha estat poder augmentar les localitzacions on es fan espectacles. "Si ampliem els espais, aconseguim que el públic circuli", ha assenyalat.

De fet, l'edició passada ja es va intentar "esponjar" el nombre d'espectadors solapant algunes funcions, de tal manera que obligava l'espectador a triar i així es repartia més. Gasull explica que tots els espectacles "estan plens", també els que són de pagament.

Per a la portaveu, la fira de La Bisbal d'Empordà ha aconseguit "fer-se un espai central" en el món del circ a Catalunya i això, diu, "potencia el poble i la demarcació". A més, Gasull deixa clar que "no volen créixer per créixer" i, de fet, aposten per mantenir una fira que "La Bisbal sigui capaç d'assumir".

"Hem de pensar que en tres dies el poble triplica la seva població. Hem de tenir clar que la Fira s'ha de poder assumir", assenyala Eva Gasull. La portaveu recorda que "cada cop ve més gent" de fora, però alhora hi ha "un públic fidel que no ens abandona", explica.

Fira Bar, un èxit de nou

Un altre dels aspectes destacables és l'èxit que cada any té Fira Bar. Es tracta de l'espai dedicat als petits formats i que aquest any portava una desena d'artistes que han representat uns 60 números en diferents bars del municipi.

La rebuda ha estat "molt positiva" per part del públic. El coordinador de Fira Bar, Albert Prats, explica que de nou "ha funcionat molt bé", i posa en valor el compromís "desinteressat" tant dels voluntaris de Fira del Circ com de Fira Bar.