El document preliminar al Pla Director de l'aeròdrom de la Cerdanya estarà enllestit aquest mes

Els ens municipals revisaran posteriorment la proposta

El Govern preveu tenir "enllestit" aquest juliol un document preliminar del nou Pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de la Cerdanya. Amb l'objectiu d'ultimar la proposta del nou pla, el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, s'ha reunit aquest divendres a Puigcerdà amb els ajuntament de Das i Fontanals de Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Síndic de Greuges.
Un cop enllestit el document preliminar, aquest es lliurarà als ens municipals per a la seva revisió i després es posarà a disposició dels ciutadans per a la seva consulta. Durant la fase de revisió, els ens municipals podran fer aportacions i suggeriments al document preliminar. Amb aquesta informació es donarà forma al document que s'espera que s'aprovi inicialment a la tardor i que se sotmetrà a la preceptiva informació pública.
 
El PDUA de l'aeròdrom de Cerdanya es va aprovar inicialment l'any 2015, però la seva aprovació definitiva es va posposar per les critiques sorgides al territori. La conselleria de Territori i Sostenibilitat no preveu augmentar la capacitat operativa ni admetre aviació comercial a l'aeròdrom, sinó mantenir-hi l'aviació lúdica i esportiva, els globus aerostàtics o el vol a vela com les activitats de referència.

En l'actualitat s'estan tramitant els PDUA dels aeròdroms d’Igualada-Òdena i Empuriabrava, mentre que l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell i l’aeròdrom del Bages ja en tenen un d'aprovat.