Torroella reclama al Consell Comarcal un conveni perquè l'AMPA mantingui la gestió del menjador

Ensenyament permetrà prorrogar un any els convenis a les associacions

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha demanat formalment al Consell Comarcal del Baix Empordà que elabori un conveni per tal que l'AMPA mantingui la gestió del menjador de l'escola Guillem de Montgrí. En un comunicat, des del consistori recorden que tot i que Ensenyament va anunciar que permetria prorrogar els convenis perquè les associacions de pares i mares continuessin gestionant el servei, volen tenir "les màximes garanties" que l'AMPA podrà continuar prestant-lo.
 
L'alcalde, Josep Maria Rufí, ha enviat aquest matí un ofici al president de l'ens, Joan Català, formalitzant la petició i demanant un reunió per abordar-ho. Al document, recorden que el ple d'aquest mes de juliol el consistori va aprovar per unanimitat una moció en la qual reivindicaven la preservació de l'actual model. Des del Consell, però, aquesta setmana asseguraven que tot i l'anunci de la Generalitat, continuaran amb el procés per canviar la gestió perquè no hi ha "base jurídica" que els permeti prorrogar els convenis.
La nova llei de contractació obliga a convocar concurs públic per a la gestió del servei de menjador a les escoles, que en molts casos porten les AMPA. Ensenyament va anunciar a principis d'aquesta setmana que permetria prorrogar els convenis que tenien amb les entitats com a mesura provisional a l'espera de resoldre la situació de manera definitiva de cares al curs vinent.

La decisió de la Generalitat, però, arriba a poques setmanes de l'inici del nou curs escolar i, per a alguns, tard. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, va assegurar que tiraran endavant el canvi perquè el consell assumeixi els set menjadors que fins ara gestionaven les AMPA perquè considera l'anunci de la Generalitat una "declaració d'intencions" que no té "base jurídica". Segons diu, si fessin efectiva la pròrroga ho haurien de fer amb informes negatius dels funcionaris i no poden assumir-ho.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí els reclama ara que facin un conveni amb l'AMPA de l'escola del municipi per garantir, mentre la Generalitat aprova el nou marc normatiu, que puguin continuar oferint un servei que consideren prioritari.