Pinten les primeres zones blaves a Salt que entraran en funcionament el 6 d'agost

L'entorn de l'Espai Gironès ja es troba senyalitzat i amb les dispensadores de tiquets

L'Ajuntament de Salt ja ha començat a pintar les 209 places de zona blava i 658 de zona verda aquesta setmana i que entraran en funcionament el proper 6 d'agost. Una de les zones on ha tingut més impacte és a l'entorn del centre comercial Espai Gironès on alguns conductors no hi han aparcat aquest matí al pensar que ja es trobava activa.

24 nous aparcaments de zona blava se situaran a la zona del Carrilet, a tocar del passeig d'Olot, on hi ha un sector comercial on es vol aconseguir una major rotació de vehicles. Trenta-dues més aniran al voltant de la Coma-cros, un equipament de referència, i 156 al voltant de l'Espai Gironès que compta amb 2.500 places pròpies d'aparcament (1.800 de soterrades i 700 en superfície).

Pel que fa a les zones blaves de les zones al voltant de l'Estació Jove, el passeig Països Catalans a l'alçada del mercat municipal i el carrer Torres i Bages passaran a ser verdes. La resta se situaran sobretot a la Massana, la plaça Catalunya, el Veïnat i alguns sectors del Barri Vell i el barri dels Escriptors.

Xerrada amb els veïns

L’Ajuntament de Salt organitza diverses sessions informatives el pròxim 19 de juliol a la sala de plens amb l’objectiu de resoldre els dubtes que tinguin els veïns i veïnes amb la implantació de la nova zona verda. A la reunió hi assistirà l’alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

Les noves zones verdes, que es pintaran durant la segona quinzena de juliol, i les noves places de zona blava, que s’estan pintant aquesta setmana, entraran en funcionament el proper dia 6 d’agost.

Les places de zona verda són d’us preferent per als residents de la zona, i estan ubicades al costat de grans equipaments i serveis amb l’objectiu de facilitar l’aparcament dels veïns i veïnes. Les zones blaves s’ubiquen a zones comercials per tal de facilitar la mobilitat dels vehicles en benefici del comerç.

Els vigilants informaran a partir de l’1 d’agost als usuaris de l’entrada en funcionament de les noves zones d’estacionament per pagament per resoldre dubtes.

A més, l’Ajuntament farà una campanya porta a porta difonent un díptic informatiu on s’especifica com funcionarà el nou servei i el cost. A través del web municipal, els veïns i veïnes tindran accés al web de pagament d’abonaments i tota la informació sobre les zones verdes i una adreça de correu per a poder fer consultes.

El cost dels diferents abonaments per a una persona empadronada a Salt serà de 20€ anuals, 10€ trimestrals , 5€ mensuals o 0,25 cèntims per dia complet.​