La fiscalia manté la petició de presó per l'acusat de violar l'exdona a Girona però la víctima no declara

El processat argumenta que van mantenir relacions sexuals consentides

La fiscalia ha mantingut la petició de 12 anys de presó per a un acusat de violar l'exdona a Girona el 18 de juny de l'any passat tot i que la víctima s'ha acollit a la dispensa a no declarar. El cas ha arribat a judici aquest dilluns a l'Audiència de Girona.

El processat ha assegurat que, en el moment dels fets, continuaven sent matrimoni tot i que dormien en habitacions separades. Segons la seva versió, van mantenir relacions sexuals "consentides" amb "normalitat". L'home ha argumentat que no sap per què la seva dona el va denunciar ni tampoc té cap explicació pels hematomes que tenia la denunciant.

La fiscal ha afirmat que el "silenci" de la víctima al judici deixa l'acusació sense proves suficients però ha mantingut la petició de 12 anys de presó per un delicte de violació amb una agreujant de parentiu. "Que la víctima s'aculli a la dispensa evidencia que no vol declarar contra l'acusat, no que els fets no passessin", ha detallat. La defensa demana l'absolució.

El cas que aquest dilluns ha arribat a judici a l'Audiència de Girona es remunta al 18 de juny del 2017. Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, la víctima i l'acusat continuen convivint a Girona tot i que la dona donava per acabada la parella després de 26 anys de relació. De fet, detalla que dormien en habitacions separades.

Cap a dos quarts de sis del matí, l'acusat va entrar a l'habitació de la víctima, que estava dormint. Segons la fiscalia, aleshores li va dir "ja saps el que vull" i, quan la dona li va dir que marxés i que ja no l'estimava, el processat va dir que li era igual, es va col·locar sobre la dona, la va subjectar amb força pels bressos i li va propinar dos cops de puny. "En contra de la voluntat de víctima, que es trobava atemorida", subratlla la fiscal, li va treure la roba i la va violar.

Com a conseqüència de l'agressió, la dona va patir hematomes i laceracions. La dona, que ja havia renunciat a cobrar una indemnització, s'ha acollit a la dispensa a no declarar prevista per la llei per a familiars.

L'acusat ha negat els fets. L'home sosté que el juny passat encara no havien trencat el matrimoni però dormien separats per comoditat, perquè la seva dona patia una malaltia. A més també ha afirmat que aquella nit va ser ella qui el va anar a trobar a l'habitació per mantenir relacions sexuals "consentides". Després, se'n va anar a dutxar i quan va sortir ja no la va trobar. "El pis estava buit i després va venir la policia", ha dit.

El processat diu que no sap per què la seva ja exparella el va denunciar i tampoc ha donat cap explicació a les lesions que presentava la víctima. El judici ha quedat vist per a sentència.