Entren en funcionament les càmeres de videovigilància al barri gitano de Figueres

La instal·lació ha costat 162.000 euros

Les set càmeres de videovigilància instal·lades al barri de Sant Joan de Figueres ja estan en funcionament després de superar el període de proves. S'han col·locat a la rotonda del carrer Ter i a la cruïlla del carrer Ramon i Cajal i Dr. Ferran amb l'objectiu de tenir controlats els principals accessos del sector oest de la ciutat, incloent aquest barri i el Culubret.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, recorda que la seva instal·lació respon a una "reivindicació veïnal" del sector oest de la ciutat i confia que contribuiran a reduir les conductes incíviques o activitats delictives pel seu efecte dissuasiu. També s'han instal·lat cartells per informar als ciutadans de la presència de les càmeres.

Per la seva banda, el cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, recorda que aquest és un sector on "històricament hi ha hagut més incidències que han comportat actuacions policials" i que ara es podrà tenir controlats els dos principals accessos del barri de Sant Joan i també del Culubret. En aquest sentit, assenyala que les imatges enregistrades i la informació que se'n pot extreure seran de gran utilitat per a futures investigacions.

La instal·lació de les set càmeres ha comportat uns tres mesos de treballs i un cost de 162.000 euros. En els pròxims mesos, s'instal·laran les càmeres previstes a la plaça Nova Icària i el carrer Món Millor. Més endavant també se'n posaran al barri al Parc de les Aigües per evitar robatoris i trencament de vidres a vehicles. Actualment la ciutat ja disposa d'una trentena de càmeres instal·lades a diferents punts.

L'adjudicació d'aquests treballs es va fer el desembre de l'any passat amb l'objectiu d'instal·lar un total d'onze dispositius. El pla per millorar la seguretat a la zona es va començar a gestar el 2014.