Roses expulsarà cinc parades del mercat setmanal per tenir més de 2.600 peces falsificades

El material comissat tindria un valor al mercat de 20.000 euros

Un dispositiu policial de la Guàrdia Civil va permetre comissar aquest diumenge més de 2.600 peces de roba falsificades en cinc parades del mercat setmanal de Roses (Alt Empordà). L'actuació, que es va realitzar amb la col·laboració de la Policia Local, tenia com a objectiu lluitar contra les falsificacions.
La policia va aixecar actes per infraccions de contraban per realitzar operacions comercial de mercaderia no comunitària sense complir amb els requisits per acreditar la seva importació. L'Ajuntament, per la seva banda, ja ha anunciat que expulsarà les parades del mercat i els revocarà l'autorització per incomplir el reglament. La vulneració de la normativa també inclou una sanció de fins a 3.000 euros. El material localitzat tindria un valor de 20.000 euros.
 
L'operatiu policial es va realitzar diumenge entre tres quarts de deu i dos quarts d'onze del matí al mercat setmanal del municipi. Els agents, juntament amb efectius de la Policia Local, van localitzar cinc parades que comercialitzaven gènere falsificat de diverses marques comercials conegudes i van aixecar actes per infraccions de contraban per realitzar operacions comercial de mercaderia no comunitària sense complir amb els requisits per acreditar la seva importació. En total, van localitzar 2.687 peces valorades en uns 20.000 euros.

L'Ajuntament, per la seva banda, ha anunciat que la ordenança municipal reguladora contempla sancions per venda de material falsificat. En concret, l'article 14 del reglament preveu una sanció de fins a 3.000 euros i la revocació de l'autorització de la parada, sense dret a indemnització o compensació. En aquest sentit, el consistori ha avançat que ja han iniciat els tràmits per expulsar les cinc parades.