Interior preveu que Forcadell i Bassa arribin demà a Figueres

Han iniciat el trajecte a les 8 del matí

Institucions Penitenciàries ha iniciat a les 8 del matí el trasllat d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart a les presons catalanes i preveu que arribin als seus centres de destinació a Catalunya dimecres en el cas de les dones i dijous en el dels homes. Segons fonts d’aquesta institució els homes han dormit junts en un centre penitenciari de Madrid i Forcadell i Bassa ho han fet a Alcalá Meco on estaven recloses fins ara. Previsiblement faran nit aquest dimarts a Saragossa i el canvi de custòdia amb els Mossos tindrà lloc a Brians II dimecres. Després, Bassa i Forcadell aniran directes a Figueres, i la resta faran nit a aquest centre abans de ser traslladats dijous a Lledoners.
Un cop a Catalunya, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seran traslladats a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, mentre que Dolors Bassa i Carme Forcadell aniran al centre de Puig de les Basses, a Figueres, segons han informat fonts penitenciàries.

Aquestes dues presons seran els destins dels sis presos després que el govern espanyol hagi iniciat aquest dilluns a la tarda el procés per traslladar-los. Es tracta dels destins que Serveis Penitenciaris ha considerat com a més adients.

Les mateixes fonts indiquen que les dates dels trasllats estan pendents de concretar però que es produiran en els pròxims dies.