Cristina Ribot, guanyadora de la XII Beca de Recerca La Selva 2018

S'endú 5.000 euros del Consell Comarcal

Cristina Ribot Bayet és la guanyadora de la XII Beca de Recerca de La Selva pel seu treball Viatgers, estiuejants i excursionistes a la Selva (1850-1936). Una visió literària i artística forana de la comarca. Aquest guardó es va entregar el dissabte passat 30 de juny, en el marc de la Trobada d’Entitats Culturals de la comarca de la Selva.

La trobada es va dur a terme al centre Els Forns, i va tenir com a eix d’interès la temàtica del treball guardonat amb la beca del 2017, la terrissa de Breda, material d’estudi pluridisciplinari, ha que durant l’acte es va presentar el resultat de l’anterior treball de les beques de recerca.

La jornada, en la qual van prendre part una trentena de representats de diferents entitats locals dedicades a la recerca i la cultura a la Selva, es va iniciar amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, i va continuar amb la presentació de diferents propostes i activitats d’entitats d’estudis locals.
A continuació Anna Anglisano i Jordi Goñi, autors de l’estudi, van presentar el treball

La terrissa de Breda. Aproximació històrica i principals característiques dels materials, fruit de la beca de recerca de l’any 2017, a la qual va seguir una interessant taula rodona que va oferir una mirada pluridisciplinària de l’estudi de la terrissa. Hi van participar Lluís Casas (UAB), Esther Travé (UB), Joan Vicenç (Museu de la Terrissa de Quart) i Gemma Font (MEMGA), sota la moderació del president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs. En el debat es va coincidir en la necessitat d’obrir vies a la col•laboració entre els diferents àmbits que estudien les restes arqueològiques, ja siguin historiadors, arqueòlegs, químics o científics d’altres branques per tal de sumar els estudis de cada sector i aprofundir en el coneixement de les característiques dels diferents elements terrissaires que poden trobar-se en els jaciments.

A continuació es va donar a conèixer el veredicte de la XII Beca de Recerca La Selva, 2018, atorgada pel Consell Comarcal de la Selva. Enguany, un cop examinades les tretze propostes presentades en la convocatòria, per unanimitat es va acordar atorgar la beca al treball presentat per Cristina Ribot Bayer titulat Viatgers, estiuejants i excursionistes a la Selva (1850-1936). Una visió literària i artística forana de la comarca. Igualment, el jurat va acordar esmentar la qualitat del treball presentat per Anaïs Falco Ibàñez, titulat Les cançons de la Selva a partir de l’obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Cristina Ribot va recollir el diploma de la beca i va presentar les línies bàsiques del seu ambiciós treball, que desenvoluparà en els propers mesos gràcies a la beca de 5.000€ atorgada pel Consell Comarcal de la Selva.

La jornada va continuar a la tarda amb visites a l’església de Breda i pujada al campanar, a l’obrador de terrissa d’Antoni Majó i a la fàbrica de can Buixalleu.