El castell de Montsoriu obrirà al públic tots els dies durant els mesos de juliol i agost

L'any passat es va registrar rècord de visitants

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies durant els mesos de juliol i agost, concretament del dia 1 de juliol al 31 d’agost. Així ho han anunciat des del Patronat d’aquest ens i el Consell Comarcal de la Selva. L’horari serà de les deu del matí a les set de la tarda, si bé la venda d’entrades es farà fins a una hora abans de l’hora de tancament, és a dir, les sis de la tarda.

El nombre de visitants durant aquests primers sis mesos ha estat molt bona, si bé el temps no ha acompanyat durant el mes de maig, i s’espera que, amb l’obertura al públic diàriament a partir de la setmana vinent el nombre de visitants augmenti de forma progressiva durant aquests dos mesos d’estiu.

Per això, des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat s’ha iniciat una campanya de comunicació que s’allargarà fins a la tardor perquè el castell de Montsoriu rebi una molt bona afluència de visitants durant aquest període de temps que és considerat com a temporada alta per al castell amb una clara aposta pel turisme de proximitat i el públic de la Catalunya Nord.

Perspectives optimistes

Pel que fa a les previsions per a aquest 2018, tal com ja es va anunciar a inicis del mes de gener, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu tenen la voluntat que el nombre de visites del castell continuï creixent. Per això s’ha anat treballant en diferents àmbits per millorar els serveis i l’oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d’accés al castell. Així mateix, s’ha treballat en noves publicacions que ajudin a conèixer el monument.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, es mostren convençuts que el nombre de visitants continuarà creixent durant l’any 2018. En aquest sentit, han recordat que els resultats assolits durant l’any 2017 els fan ser molt optimistes davant la nova temporada. Balliu i Reyner han assenyalat que continuaran treballant perquè Montsoriu assoleixi l’esplendor que li pertoca i se’l reconegui com un dels monuments arquitectònics més importants del gòtic català.

Rècord de visitants el 2017

Un total de 16.283 persones van visitar el castell de Montsoriu durant l’any 2017 amb la qual cosa s’ha assolit un nou rècord de visitants anuals des de l’obertura del recinte al públic l’any 2011.

Si bé el castell només s’obre de dijous a diumenge, la xifra de visitants s’ha tornat a incrementar durant l’any 2017 respecte a l’any anterior -va rebre un total de 16.056 visitants durant l’any 2016-, i això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya. Així, durant el 2017 hi ha hagut un 42% de visites sense guia i la resta amb guiatges -organitzats pel Museu Etnològic del Montseny-, un 20% de visitants en grups escolars i un 38% de resta de visites.

Des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu s’espera atraure un major nombre de visitants en un futur. Per Balliu i Reyner, president del Consell i presidenta del Patronat del Castell respectivament aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes.