L'investigat per les pintades a la subdelegació del govern a Girona no es presenta al jutjat

L'activista creu que és un cas "clar" de "persecució"

L'activista investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març davant la subdelegació del govern espanyol a Girona ha optat per desobeir i no presentar-se al jutjat.

A dos quarts de nou del matí, membres del col·lectiu La Forja Jovent Revolucionari del Gironès s'han concentrat a les portes dels Jutjats de Girona amb la pancarta 'Si ataquen el jovent no hi ha futur' per donar suport a l'activista.

El jove, Lluc Huguet, ha afirmat que la denúncia que ha acabat arribant al jutjat és un cas "clar" de "persecució" perquè pertany a una organització juvenil independentista.

A més, ha subratllat que no és el primer cas que la Guàrdia Civil instrueix contra ell perquè ja el van citar a declarar el novembre passat per una causa que es va acabar arxivant. "No pararan fins a aconseguir que algú de nosaltres estigui entre reixes o amb antecedents", ha criticat. Com que no ha comparegut, el jutjat ordenarà la seva detenció.

Els concentrats –eren un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la subdelegació en protesta per la detenció del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.

Aquest matí, a dos quarts de nou, una vintena de persones –moltes, activistes del col·lectiu- s'han reunit davant els Jutjats de Girona per donar suport a Huguet. A la façana, han aparegut pintades amb els lemes 'El combat continua' i 'Injustícia espanyola'.

El jove activista ha agafat el megàfon per fer saber que ha optat per desobeir i no entrar a declarar. Lluc Huguet ha llegit un manifest on ha criticat "la brutal repressió" que exerceix la Guàrdia Civil contra l'independentisme, "amb la complicitat del PP, el PSOE, el PSC i Cs". Ho ha dit en referència a l'atestat de la benemèrita que l'ha portat als jutjats.

Un informe, ha recordat el jove, on la Guàrdia Civil també critica "la passivitat" dels Mossos d'Esquadra per no impedir l'acció de protesta i l'actitud "distesa" de l'alcaldessa Marta Madrenas. "Ja n'hi ha prou del discurs d'odi contra el poble català, ja n'hi ha prou de criminalitzar el jovent organitzat", ha afirmat Lluc Huguet. I hi ha afegit: "Perquè encara que ens diguin que tots els nostres somnis són il·legals, tenim la legitimitat d'un poble tossudament alçat per convertir els nostres anhels en llibertat".

El jove activista ha recordat que La Forja té la convicció "que la República només l'aconseguirem amb la unitat d'homes i dones valentes i desobedients". I reiterant la seva negativa a entrar als jutjats, ha subratllat: "No entraré a declarar perquè aquesta policia hereva dels grisos i aquest règim caduc del 78 ja no s'endurà ningú més".

"És un cas clar de persecució"

Lluc Huguet ha dit que el seu és un "cas clar de persecució per pertànyer a una organització juvenil independentista". A més, ha recordat que aquesta és la segona vegada que la Guàrdia Civil l'assenyala. El primer cop va ser el 17 de novembre del 2017, quan el van citar a declarar a la comandància de Girona. Aleshores, tampoc s'hi va presentar i el cas va acabar arxivat.

Ara, però, Lluc Huguet sí que s'enfronta a què el jutjat ordeni la seva detenció per assegurar que compareix.