Breda acull la XI Trobada d'Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva

La trobada serà demà a un quart de deu del matí

El Centre d’Estudis Selvatans (CES) organitza demà 30 de juny, a Breda, l’XI Trobada d’Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva, amb el títol “La terrissa a Breda, material d’estudi pluridisciplinari”. La trobada es farà al Centre Cultural Els Forns, a partir d’un quart de deu del matí. L’esdeveniment, que compta amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i, enguany, del consistori bredenc, està adreçat a investigadors, responsables d’equipaments patrimonials, món educatiu i universitari i entitats culturals, amb l’objectiu d’intercanviar iniciatives i projectes de l’àmbit, alhora que també s’aprofita per donar a conèixer el resultat del treball guardonat amb la Beca de Recerca La Selva de l’any anterior i s’anuncia el de l’any en curs.

Pel que fa a l’eix central del programa de l’edició d’enguany, d’acord amb la temàtica del treball guardonat amb la beca del 2017, se centrarà en la terrissa de Breda i es farà una aproximació històrica i una caracterització de la terrissa tradicional i les seves argiles.

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda de l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, i del president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs. A continuació, es farà la presentació d’activitats i l’intercanvi d’experiències i també es farà la presentació del número 29 de Quaderns de la Selva. Després de la pausa es farà l’exposició de la Beca de Recerca 2017:” La terrissa de Breda. Aproximació històrica i caracterització de la terrissa tradicional i les seves argiles, a càrrec de l’autora, Anna Anglisano, guanyadora de la Beca Recerca La Selva 2017, i de l’historiador local i coautor en la recerca històrica, Jordi Goñi.

Seguidament hi haurà una taula rodona que porta per títol “La terrissa: una mirada pluridisciplinària a partir dels materials arqueològics”, amb Lluís Casas (UB), Esther Travé (UB), Joan Vicenç (Museu de la Terrissa de Quart) i Gemma Font (MEMGA). La taula serà moderada per Joan Llinàs, president del Centre d’Estudis Selvatans.

El darrer acte del matí serà el de donar a conèixer el veredicte de la XII Beca de Recerca La Selva.

En el marc d’aquesta trobada d’entitats, a la tarda s’han organitzat diverses activitats com la visita a l’obrador de terrissa d’Antoni Major la visita a l’església de Breda i pujada al campanar, i també la visita a la fàbrica de terrissa Graupera. L’assistència a la trobada, a les conferències i a la visita guiada és lliure i oberta a tothom, però cal fer inscripció prèvia fins al dia abans i abonar un tiquet de 10 euros.