Salut reforça les comarques gironines amb 211 professionals i tretze ambulàncies més per a l'estiu

També amplien els horaris d'obertura d'alguns CAP de la Costa Brava

Salut incorpora 211 professionals sanitaris més a les comarques gironines per afrontar la temporada d'estiu. Segons detalla el Departament, reforçaran principalment l'activitat als centres de salut dels municipis de la Costa Brava i del Maresme. Aquesta és només una de les actuacions previstes perquè també ampliaran els horaris d'atenció d'alguns dels centres sanitaris i hi haurà més ambulàncies en determinats punts estratègics. Dels 211 professionals, la majoria reforçaran els equips que cobriran l'estiu als Centres d'Atenció Primària, tot i que també s'incorporaran més professionals als serveis d'urgències dels hospitals de Palamós i Blanes. En concret, reforçaran les urgències d'aquests hospitals un total de quatre metges, catorze infermeres i deu professionals d'altres col·lectius.
La major part dels professionals, un total de 183 (76 metges, 62 professionals d'infermeria i 45 auxiliars administratius) s'incorporaran a partir de l'1 de juliol als Centres d'Atenció Primària dels diferents municipis costaners de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. En concret, reforçaran els centres de salut de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l'Estartit, l'Escala, Palafrugell, Sant Antoni de Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Canet de Mar.

Per altra banda, alguns centres d'atenció primària i consultoris locals han ampliat els seus horaris d'activitat des del 23 de juny i els mantindran així fins a l'11 de setembre. Concretament, els centres de salut de Cadaqués, Platja d'Aro i Malgrat de Mar estaran en funcionament les 24 hores del dia, i els de Tossa i Canet de Mar estaran oberts des de les vuit del vespre fins a les dotze de la matinada durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d'estiu és el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona es veurà ampliat amb tretze ambulàncies més del SEM a partir de 1 de juliol i fins al 31 d'agost. Es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores del dia a Torrella-l'Estartit, Platja d'Aro, Blanes, Lloret, Pineda i Lloret (en aquest cas es tracta d'un Vehicle d'Intervenció Ràpida), i una ambulància de Suport Vital Avançat d'Infermeria de 24 hores (SVAi) a Figueres, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Calella, Palamós, l'Escala i Palafrugell. Durant aquest període també està previst que les ambulàncies de Castelló d'Empúries i de la Bisbal d'Empordà ampliïn el seu horari passant de 12 a 24 hores.

Pel que fa a la disponibilitat de llits, aquest estiu la dotació serà lleugerament superior a l'any passat, que ja que en el moment en que hi haurà més llits disponibles la dotació serà del 96,5% i quan n'hi haurà menys serà del 90,8%. En aquest sentit, de mitjana hi haurà disponibles el 93,7% dels llits, un 3% més que l'estiu passat.