Els Bombers fan 862 serveis arreu de Catalunya per la revetlla de Sant Joan

Significativa reducció dels incendis de vegetació en un any, de 582 a 314

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 862 avisos arreu de Catalunya per la revetlla de Sant Joan, entre les 20.00 hores d'ahir dissabte fins a les 08.00 hores d'avui diumenge. La majoria de serveis, a partir de la matinada, han estat per apagar incendis urbans, especialment de contenidors.
També hi ha hagut un destacable nombre d'incendis de vegetació -tant forestals, agrícoles com en zona urbana- però la majoria de poca extensió. Les comarques on hi ha hagut més incidències durant la revetlla han estat les més properes a l'àrea metropolitana, com el Baix Llobregat (132), el Vallès Occidental (132) i el Barcelonès (129), seguides de les comarques del Vallès Oriental (70) i Maresme (62). La xifra d'enguany de 862 actuacions dels Bombers queda lluny de les prop de 1.300 en la revetlla de l'any passat, 582 de les quals eren incendis de vegetació.
 
Segons Bombers, aquest 2018 la xifra s'ha reduït a 'només' 314 serveis d'aquest tipus –gràcies a una millor conscienciació o a la primavera plujosa- i la major part de sortides han estat per apagar incendis a mobiliari urbà (411 serveis).
 
Entre les actuacions més destacades dels Bombers, sobresurt l'incendi a una nau d'un concessionari de vehicles a Vilafranca del Penedès, al número 58 del carrer Sarriera. L'avís del foc es va rebre a les 22.29 hores i les flames van calcinar la teulada del recinte, afectant el 50% de l'interior. 7 dotacions dels Bombers van treballar en les tasques d'extinció. Paral·lelament, quatre dotacions dels Bombers van continuar fent tasques d'inspecció, revisió i remullant punts calents a la nau industrial calcinada del grup tonyinaire Balfegó a l'Ametlla de Mar.