Trucs per a la gent gran que vol estalviar energia elèctrica

Consum va organitzar una xerrada a Lloret de Mar

Una trentena de persones varen participar en la primera xerrada sobre recomanacions de consum per a la gent gran que es va fer a Lloret de Mar el passat dimarts 19 de juny a la tarda al Casal de la Gent Gran. El format de la sessió va ser com un petit taller on la gent portava la seva factura i podien veure en temps real quina modalitat de contracte tenien i, d'acord amb els seus hàbits, quins ajustaments podien fer per aconseguir rebaixar la seva factura.

Es van explicar els diferents conceptes de la factura (potència, energia consumida, lloguer del comptador, impostos, etc.) i es varen plantejar qüestions habituals amb l'objectiu de reduir la factura i aconseguir un estalvi en l'economia domèstica. Tots els assistents varen poder extreure conclusions com per exemple que si prenem mesures d'estalvi ajustant els conceptes de la factura dels subministraments bàsics podem contenir la pujada de preus que hem patit aquests darrers anys.

La xerrada va ser conduïda per Jesús Moix, del Departament d'Acció Social de l'Escola d'Energia i va comptar amb el suport de la intervenció dels tècnics de Consum de la comarca de la Selva, que varen donar diferents recomanacions de com actuar davant una visita inesperada de revisors de gas, els terminis legals de les revisions de les instal•lacions particulars i comunitàries, els canvis de comptadors, els canvis de comercialitzadora, com actuar davant d’un conflicte de consum, etc.

La tècnica de l’Oficina Comarcal de Consum Sandra Bas ha assegurat que va ser una xerrada molt profitosa on la trentena d'assistents varen aprendre a optimitzar les despeses fixes de l'economia domèstica, cosa que representa un estalvi del 25%. L’acte es va cloure amb el lema de les oficines de Consum “M’informo, trio, compleixo i, si tinc algun problema, reclamo.”
Després de l’èxit de la xerrada que es van organitzar conjuntament l'Oficina Municipal de Consum de Lloret de Mar i l’Oficina Comarcal de Consum l’any passat, es va decidir que s’organitzarien iniciatives d’aquest tipus periòdicament.

Després de la xerrada de Lloret de Mar avui es farà la segona sessió a Blanes, a partir de les cinc de la tarda, al Casal de la Gent Gran.