El jutjat que investiga les càrregues de l'1-O a Girona vol saber si es van fer crides massives a protegir els col·legis

El grup d'advocats voluntaris considera que es tracta d'una mesura "irrellevant"

El jutjat d'Instucció 2 de Girona que investiga les càrregues de l'1-O ha ordenat als Mossos d'Esquadra que rastregin la xarxa per saber si es van fer crides massives a protegir els locals de votació.

En concret vol saber si es van fer convocatòries a la ciutadania per "impedir o dificultar" el tancament dels col·legis electorals. Segons ha avançat Ràdio Girona, la petició l'ha sol·licitat la Fiscalia i, a criteri de la jutgessa instructora, es tracta d'una "diligència necessària" per poder determinar "el context" en què es van produir les càrregues.

Una opinió que no comparteixen els advocats voluntaris, que consideren "irrellevant" investigar les xarxes socials i han avançat que recorreran la petició. "El fet pel qual la gent acudeix als col·legis electorals no ha de ser motiu rellevant a la investigació. El cas és que la gent hi era", ha assenyalat el portaveu dels advocats voluntaris Albert Carreras.