2,5 MEUR per ampliar el dipòsit controlat del Pla de l'Estany i construir un nova planta

La inversió es farà a través del Fons del cànon de residus municipals

L'Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subvencionar íntegrament el cost de les obres d'ampliació del dipòsit controlat del Pla de l'Estany, situat a Puigpalter i propietat del Consell Comarcal. L'ens també finançarà el segellament de la fase actual de l'abocador i la construcció d'una planta de transferència de residus. L'import total de les actuacions ascendeix fins als 2,5 milions d'euros (MEUR). La inversió es farà a través del Fons del cànon de residus municipals, que es nodreix dels cànons sobre la deposició de rebuig dels residus municipals. El projecte s'emmarca en el Pla Territorial Sectorial d'infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).
El projecte preveia omplir el dipòsit en tres fases. La primera ja s'ha executat, s'hi ha dipositat els residus i s'ha segellat l'àmbit. Actualment està en funcionament la segona, que té una capacitat romanent per admetre residus durant poc més d'un any. Amb la subvenció de l'ens, es podrà segellar la segona fase quan el vas quedi ple i s'enllestirà la tercera, que garantirà poder continuar-hi abocant residus.

L'actuació també inclou construir una planta de transferència des d'on la fracció resta dels residus municipals es distribuirà fins a la futura planta de la Garrotxa. Allà rebran el tractament previ a la disposició que preveu la normativa. La resta de fraccions –com els envasos, el paper o el cartró- s'enviaran a d'altres plantes de gestió.