Daniela Barcellona i Ève-Maud Hubeaux s'alternaran amb Clémentine Margaine a 'La Favorite' del Liceu

Ksenia Dudnikova ha hagut de cancel·lar les seves actuacions

Les mezzosopranos Daniela Barcellona i Ève-Maud Hubeaux s’alternaran amb Clémentine Margaine en el rol de Léonor de Guzman a La favorite. Les dues cantants substituiran Ksenia Dudnikova, que s’ha vist obligada a cancel·lar les seves actuacions per motius personals. Ève-Maud Hubeaux, que cantarà les funcions dels dies 10, 13 i 24 de juliol, debuta al Liceu amb aquest rol després de rebre fantàstiques crítiques com a Eboli al Don Carlo a l’Opéra de Lyon.

La temporada vinent retornarà com a Gertrude a Hamlet al costat de Diana Damrau i Carlos Álvarez. D’altra banda, Daniela Barcellona, cantant de prestigi internacional i habitual dels principals escenaris d’arreu del món com el Metropolitan de Nova York, la Royal Opera House – Covent Garden de Londres o la Deutsche Oper Berlin on actualment prepara La Gioconda, retorna al Liceu després de set anys, on serà Leónor les funcions del 16, 19 i 21 de juliol.

Daniela Barcellona

Mezzosoprano de prestigi internacional, Daniela Barcellona va néixer a Trieste, on va iniciar la seva formació amb Alessandro Vitiello. Després de guanyar nombrosos premis internacionals com l’Iris Adami Corradetti de Pàdua o el Pavarotti International Voice Competition de Filadèlfia, va fer el seu debut al Rossini Opera Festival de Pesaro a Tancredi. Des d’aleshores, ha esdevingut una estrella habitual del Teatro alla Scala de Milà, on ha cantat Lucrezia BorgiaIl viaggio a ReimsLuisa Miller Falstaff entre d’altres, però també dels més importants escenaris d’arreu del món, des del Metropolitan de Nova York o la Royal Opera House – Covent Garden de Londres, fins al Théâtre des Champs Élysées de París o el Bayerische Staatsoper de Munic. Guanyadora del Premio Abbiati, Barcellona ha treballat amb mestres com Claudio Abbado, Daniel Baremboim, Riccardo Muti o Valery Gergiev entre molts d’altres, i amb directors d’escena com David McVicar, Robert Carsen o David Alden. Va debutar al Gran Teatre del Liceu amb Semiramide de Rossini la temporada 2005/06.

Ève-Maud Hubeaux

La jove mezzosoprano franc-suïssa Ève-Maud Hubeaux arriba al Liceu després que fa tres mesos la crítica lloés de forma unànime la seva Eboli del Don Carlo de l’Opéra de Lyon. Formada a l’Opera Studio de l’Strasbourg Opera House, Ève-Maud va començar a guanyar-se la reputació a nivell internacional després de les seves actuacions a importants escenaris d’arreu del món i de rols com el de Mary de L’holandès errant a l’Opéra de Lyon  i Penthiselea a La Monnaie de Brussel·les, on també ha brillat a Béatrice et Bénédict sota la batuta de Jerémie Rhorer. Aquesta temporada ha destacat pels seus papers de Thibault al Don Carlo dirigit per Philippe Jordan a l’Opéra de Paris i de Dame Ragonde a Le Comte Ory a l’Opéra Comique de Paris. Hubeaux ha guanyat nombrosos premis entre els quals en destaquen el primer premi de la Renata Tebaldi International Competition (on també va guanyar el premi especial a la competidora més jove) i el segon premi del Hans Gabor Belvédère International Singing Competition. Debuta al Gran Teatre del Liceu.