Platja d'Aro s'omple d'activitats per la nit de Sant Joan

Castell de focs, exhibició castellar, festival Propers, en son alguns exemples

Dissabte 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més, tota la Platja Gran de Platja d’Aro (Cavall Bernat), s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs d’artifici (23.30 h), enguany a càrrec de la pirotècnia Igual amb una durada d’uns 17 minuts. Aquesta iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro s’emmarca, d’una banda, en un llarg cap de setmana ple d’activitats al municipi; i de l’altra, també esdevé l’inici del programa d’estiu amb més de 250 propostes d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc.

El mateix dissabte 23 de juny (18-20 h) se celebra la darrera sessió de la proposta Vine a jugar a S’Agaró, a la Plaça Sant Pol amb jocs inflables, pintacares, tallers i música. L’endemà diumenge 24 de juny (18 h) la Plaça del Mil·lenari de Platja d’Aro serà l’escenari d’una exhibició castellera a càrrec dels Minyons de Santa Cristina d’Aro i dels Esperxats de l’Estany. Simultàniament a la Plaça Lluís Companys de Castell d’Aro (18 h) s’hi ha programat el darrer concert del Festival Propers -que ha proposat quatre acústics de petit format- amb Xarim Aresté en solitari presentant el seu disc Polinèsies (hi haurà servei de bar amb food truck i en cas de mal temps es farà a l’Antic Casino). També a Castell d’Aro darrera oportunitat, durant el cap de setmana per gaudir de la mostra pictòrica Dansa gaudiniana d’Alba Roqueta al Castell de Benedormiens.

Just després del cap de setmana, s’enceta la setena edició consecutiva del Mini Club Infantil- Ludoteca a Platja Gran de Platja d’Aro (Av. Costa Brava), en servei tots els dies de la setmana, del 25 de juny al 2 de setembre (11-14 h i 16-19 h), en un espai de 200m2, tots els dies de la setmana. L’accés és gratuït -però limitat a una hora per usuari/dia-, adreçat a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip educatiu de monitors amb coneixements d’idiomes. S’hi ofereixen tallers, manualitats, jocs de platja o inflables, entre d’altres activitats. La proposta té una mitjana de participació anual de 3.000 infants. També s’hi fan sessions d’hipopressius per a mares i de ioga amb nadons (matins) i diverses propostes d’animació per a tota la família (tarda).

Propostes que donen el tret de sortida a un programa amb més de 250 activitats per a tots els gustos i per a totes les edats. Destaquen el programa de visites guiades i d’activitats de descoberta; les exposicions d’art al Castell de Benedormiens, a la Masia Bas i al Parc dels Estanys; els festivals de música de S’Agaró (clàssica), Nits de Jazz, Desemboca (rock’n’roll) i Festisurf (surf-rock); les festes majors de S’Agaró, Platja d’Aro i Castell d’Aro; el Mercat Medieval de Castell d’Aro o la fira de col·leccionisme freak Firafan. Però també hi ha previstes caminades nocturnes, demostracions de torn, jocs i contes a la Biblioteca Mercè Rodoreda, circulació del trenet al Parc de l’Estació, fira de brocanters, o propostes diverses a les Vies Braves de la Platja del Racó i de Cavall Bernat a la Platja Gran.