L'Ajuntament i el Girona FC arriben a un acord per la concessió de l'estadi de Montilivi

Aquesta tarda es donaran més detalls des del consistori

  • L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, aquesta tarda. ACN
    L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, aquesta tarda
    Fotos: ACN

L'Ajuntament de Girona atorgarà al Girona FC la concessió directa de Montilivi per 50 anys. El consistori portarà a aprovació aquest divendres a la tarda el plec de condicions que ha de regir l'acord i que contempla que el club aboni 197.929,65 euros anuals en concepte de cànon que revertiran íntegrament en millores de l'estadi que es consensuaran amb l'Ajuntament.

Entre elles, preveuen ampliar l'aforament actual però també s'hi faran nous espais vinculats a l'activitat del club com ara una botiga de marxandatge o un restaurant. Per això, el ple també abordarà una modificació puntual del planejament que permetrà augmentar l'edificabilitat de les instal·lacions passant dels 12.000 metres quadrats actuals als més de 15.000. A banda d'aquestes millores, el marc jurídic també preveu que el club pugui fer-hi altres inversions per potenciar l'estadi.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha mostrat convençuda que el document s'aprovarà i ha insistit que es tracta d'una concessió "flexible" que es podrà anar modificant en un futur en funció dels "esdeveniments" que es vagin produint. Madrenas ha assegurat també que "un equip de primera necessita un estadi de primera" i que des del govern municipal són "conscients" que amb aquesta concessió hi guanyen totes les parts perquè l'Ajuntament no podia assumir les inversions que requereix un equipament d'aquestes característiques.

Madrenas no ha volgut donar detalls sobre què s'hi farà perquè espera que sigui el club qui faci públiques les seves intencions però ha insistit que "tothom ha treballat de manera molt honesta" per forjar una "relació llarga i de confiança".

L'alcaldessa ha dit que el document fixa les condicions jurídiques de la concessió però ha volgut deixar clar que l'estadi haurà de mantenir la identitat lligada al territori. Per això, ha insistit, en cas que l'equip busqués patrocinadors sempre haurà de garantir que el club mantingui el nom de Girona o de Montilivi.

"El club té una gran oportunitat anant de la mà de Girona i Girona té una gran oportunitat anant de la mà del club", ha remarcat Madrenas. En aquest sentit, ha dit que quan acabi la concessió d'aquí a 50 anys (la màxima permesa) les inversions realitzades revertiran a la ciutat.

D'altra banda, la proposta de concessió també incorpora el deure del concessionari de destinar una part de les entrades de cada partit a entitats del tercer sector, persones amb discapacitat o amb risc d'exclusió social, i de potenciar el futbol base i el futbol femení de l'entitat.