Més de 100.000 persones de 5 països surten a celebrar la festa de l'òpera

Liceu a la Fresca s'ha emès a Espanya, Portugal, França, Andorra i Itàlia

Més de 100.000 persones han omplert les places i carrers de gairebé 300 municipis d’Espanya, Portugal, França, Andorra i Itàlia per gaudir a l’aire lliure de la nova producció de Manon Lescaut de Puccini. Una quarta edició del Liceu a la Fresca que ha arribat a més espais públics que mai, gràcies a la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa” i d’Endesa, i que de ben segur multiplicarà la seva audiència gràcies a la retransmissió en directe de La2 i canal 33 i la incorporació enguany de Rádio e Televisão de Portugal, que ha permès que l’òpera arribi també a totes les cases de Portugal.

Aquestes dades constaten el model d’èxit d’una iniciativa pionera que promou i potencia la cultura amb la clara vocació de difondre l’activitat operística i musical arreu del país.

Barcelona

Prop de 5.000 persones s’han congregat a les cinc localitzacions de Barcelona, que ha tingut un any més l’Arc de Triomf com a emplaçament principal del projecte. Allà, més de 2.000 persones han gaudit de la retransmissió en directe del programa especial del canal 33 presentat per Carolina Rosich i Toni Puntí i que ha comptat amb els protagonistes de Manon Lescaut, Liudmyla Monastyrska i Gregory Kunde, entre d’altres, el director musical Emmanuel Villaume, la directora del Cor del Liceu Conxita Garcia i el director general del Liceu Valentí Oviedo. La Plaça Salvador Seguí i el Centre Cívic Sant Martí, emplaçaments ja habituals del Liceu a la Fresca, han repetit experiència acollint 500 i 400 persones respectivament, mentre que el Palau Robert ha acollit prop de 600 persones als seus jardins. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona ha apostat per sumar-se al projecte acollint a més de 900 persones a la Plaça Major de Nou Barris, dins els actes de l’Any del Comerç i la Cultura.

Madrid

Madrid també ha volgut repetir l’experiència després de l’èxit de 2017. Gairebé 4.000 persones s’han reunit tant a CaixaFourm Madrid com a la Plaza Mayor, dins la celebració del seu quart centenari per gaudir també del programa especial presentat per la periodista de Radio Clásica Eva Sandoval i que ha comptat amb la participació de la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann.

L’expansió de ‘Liceu a la Fresca’

Un total de 300 municipis d’Espanya, Portugal, França, Andorra i Itàlia (consultar llista aquí) han gaudit simultàniament i a l’aire lliure del Liceu a la Fresca i de la nova producció Manon Lescaut dirigida per Davide Livermore. Llocs tan emblemàtics com l’amfiteatre de la Fundació Gulbenkian de Lisboa (amb més de 600 persones), la Plaça Gambetta de Perpinyà (500 persones), el carrer dels Veedors d’Escaldes-Engordany a Andorra (1.000 persones), la Plaça Esteve Cuito de Lleida (300 persones) o el Paseo del Prado de Ciudad Real (300 persones), entre d’altres, han estat l’escenari per a apropar l’òpera a la ciutadania.