Envolten i agredeixen uns policies a Salt quan perseguien un conductor que s'havia saltat un control

Els fets van tenir lloc a l'interior de l'escala d'un habitatge

Un grup de persones ha increpat i agredit dues patrulles policials a Salt (Gironès) quan perseguien un conductor que s'havia saltat un control. L'agressió als policies va tenir lloc la nit de dijous a divendres. Cap a quarts de dotze, el conductor –que portava una furgoneta- es va saltar un control de la Policia Municipal de Girona. L'home va fugir en direcció a Salt, perseguit per una patrulla de policies.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que feia vigilància per Salt, va veure la persecució i s'hi va afegir. El conductor de la furgoneta, amb les dues dotacions al darrere, va arribar fins als edificis del grup Sant Jaume (situats al davant de l'Ajuntament). L'home va baixar de la furgoneta i va entrar corrents al bloc situat al número 13.

Les dues patrulles van entrar a darrere seu i, quan eren al mig de l'escala, es van veure envoltades per un grup de persones. Totes elles havien presenciat la persecució des del carrer. Després de rodejar els agents de la Policia Municipal i els Mossos, el grup va començar a increpar-los i a colpejar-los.

Recolzament policial

Els policies van demanar recolzament i fins a la zona es van desplaçar més unitats dels Mossos d'Esquadra i també de la Policia Local de Salt. Allà, totes elles van aconseguir rebaixar la tensió i dispersar els veïns. Al final, els agents a qui havien increpat i insultat van patir només ferides lleus (contusions i rascades).

Els policies van localitzar el conductor de la furgoneta i se'l van endur fins a la comissaria de Salt per identificar-lo. Li han obert diligències pels delictes de desobediència, atemptat a agent de l'autoritat, conducció temerària i no tenir permís de conduir.