El món educatiu es torna a citar a Girona en la segona edició del Creativation Talks

Professors, pares i alumnes es reuniran a l'Auditori el 10 de juliol

El món educatiu es torna a citar a Girona per encarar els "reptes de futur". Serà en la segona edició de la Creativation Talks, que busca donar eines als alumnes per tal de que siguin més imaginatius. A la jornada s'hi trobaran estudiants, pares i educadors tant de primària com de secundària, amb l'objectiu de compartir experiències que permetin millorar en l'àmbit de les escoles i instituts. El president d'honor de la Fundació per a la Creativació, Josep Lagares, ha destacat que Girona serà de nou "l'epicentre de l'educació del futur". Lagares ressalta la importància de la creativitat i l'enginy en els estudiants, i de fet, assegura que si es perden aquests valors "anem directe a l'extinció". En total es tractaran quatre blocs temàtics. Un en relació al futur dels docents, un altre sobre els mètodes d'aprenentatge, un tercer sobre el disseny de l'escola del futur, in quart que tractarà l'excés de connexió per part dels joves.
El president de la Fundació per a la Creativació, Quim Arpí, ha posat en valor "les grans transformacions" que hi ha i que hi hauran en el món de l'aprenentatge, i vaticina canvis en tots els actors que participen del món educatiu. "El paper dels docents, dels alumnes dels espais educatius i dels mètodes d'aprenentatge en l'educació del futur seran diferents", ha assenyalat.

En aquest aspecte ha coincidit amb el director de la Fundació, Miquel Àngel Oliva, ha recordat les dades del World Economic Forum, on s'assegura que 1.200 milions de llocs de treball seran substituïts per màquines el 2025. "Necessitem noves eines i estratègies", ha reblat.

Qui també s'ha pronunciat sobre la importància d'aquesta jornada, que inaugurarà l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat el regidor de Cultura, Carles Ribas. L'edil ha agraït a la Fundació apostar per Girona com a "nucli de l'aprenentatge", i ha animat a la participació. Ribas ha recordat que "fomentar l'educació és sembrar la llavor per al futur".

Quatre blocs

La jornada preveu la participació d'importants experts que parlaran en diferents blocs. El primer se centrarà en els docents del futur i s'hi exposaran experiències de mestres que inspiren, orienten i faciliten el procés d'aprenentatge de cada alumne. La psicòloga i escriptora Begoña Ibarrola serà l'encarregada d'obrir-lo amb una classe magistral. A continuació, i com a cas pràctic, participaran Hanan El Yazidi Tadmori i Maria Major, alumna i professora, respectivament, que van centrar una de les fotografies més virals de les mostres de rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost passat.

En el segon hi participaran, entre d'altres, la investigadora María Acaso i la directora del Growth Center de GB Foods, Clara Bartra, i tractarà sobre mètodes innovadors. En el tercer destaca l'experta en educació Olga Casanova, que parlarà sobre l'escola del futur, mentre que el darrer inclou classe magistral de la psicòloga social Dolors Reig. La jornada es tancarà amb la ponència d'un expert de qui no s'ha desvetllat en nom.