Sis detinguts per cometre robatoris en àrees de descans gironines de l'autopista

Els mossos van aconseguir recuperar part dels objectes sostrets

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 9 i 12 de juny, en dues actuacions a Sant Celoni (Vallès Oriental) i Garrigàs (Alt Empordà), sis homes, d’edats compreses entre 25 i 48 anys, de nacionalitats albanesa, sèrbia, iugoslava i croata, alguns veïns de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i d’altres sense domicili conegut, com a presumptes autors de tres delictes de furt, un delicte de receptació, un delicte de danys i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

El primer fet va succeir a quarts de dotze del passat 9 de juny quan agents de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, que estaven fent un control de velocitat a l’autopista AP-7,  van rebre un avís alertant que s’havia produït un furt per part de tres homes, a l’àrea de descans de Garrigàs (Alt Empordà).

Immediatament es va fer una recerca policial que va permetre localitzar el vehicle sospitós aturat al voral de la via, a l’alçada del punt quilomètric 88 de l’AP-7 a Maçanet de la Selva mentre estava cometent un altre furt.

Els lladres, en detectar la presència policial, van fugir a gran velocitat per l’autopista. Després d’un seguiment durant 15 quilòmetres, els van aconseguir aturar i detenir a l’altura del punt quilomètric 103,5 al terme municipal de Sant Celoni.

La policia va localitzar part del botí i també un telèfon mòbil que constava com a sostret en un furt comès el 28 de febrer en un establiment de menjar ràpid de Sant Boi de Llobregat, fet pel qual també se’ls considera responsables d’un delicte de receptació.

Els detinguts, que tenen antecedents, va passar el dia 10 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers.

D’altra banda, a la una del migdia del dia 12 de juny, una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va localitzar un vehicle amb tres persones que estava realitzant un furt a una autocaravana a l’àrea de servei del Garrigàs (Alt Empordà) de l’AP-7.

La patrulla va intentar aturar als lladres però aquests van fer cas omís a les indicacions policials i van intentar fugir. Els mossos van interposar el seu vehicle barrant el pas al cotxe escàpol però aquest en veure que no tenia escapatòria va envestir frontalment al patrulla.

Els agents van detenir a dos dels homes en aquell moment i poc després a un tercer que havia fugit i s’havia amagat a l’interior d’un restaurant de l’àrea de servei. A més, van recuperar els objectes sostrets i els van retornar al seu propietari.

Els homes van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte de furt, un delicte de danys i un altre d’atemptat als agents de l’autoritat.

Els detinguts, alguns d’ells amb antecedents, van passar el dia 13 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.

En ambdós casos els lladres van utilitzar el mètode de distracció. Mentre un dels lladres distreia al propietari del vehicle, un altre li sostreia els objectes i el tercer restava al vehicle preparat per la fugida.