Esbrina amb un joc quines són les teves habilitats per fer front a la vida

"Preparat?" ha estat desenvolupat per l'Oficina Jove del Consell de la Selva

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ja ha estrenat el "Preparat?", un joc dinàmic i vivencial que permet als participants identificar les habilitats per a la vida i fer una autoavaluació de l’estat de cada una d’elles. Aquest joc planteja el repte d’agafar un avió i les diverses habilitats es van posant en pràctica en el camí que va des de casa fins a l’embarcament. Cada prova a superar correspon a una habilitat i a través d’aquestes es pren consciència de les habilitats personals i socials de cada individu.

L’equip tècnic de l’Oficina Jove de la Selva ha estat l’encarregat d’idear aquest joc, amb el suport de la Direcció General de Joventut, que ha estat pensat per abordar aquesta temàtica amb els joves. Per jugar es compta amb una persona acompanyant i un panell que indica el recorregut a seguir, i finalment cada participant s’endú un passaport amb l’explicació de les 10 habilitats. Preparat? inclou una versió curta i una llarga per tal de poder adaptar la partida als grups i als espais (instituts, espais joves, formacions, activitats dinamitzades, entre d’altres).

L’estrena es va fer el dilluns 11 de juny amb l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Rocagrossa de Lloret de Mar i pròximament es preveu utilitzar-lo també en el marc de les formacions del projecte Brigada Jove, que es faran aquest estiu a diversos municipis de la comarca de la Selva.

Però què són les habilitats per a la vida? L’Organització Mundial de la Salut les defineix com “les capacitats per adoptar un comportament positiu que permeti als individus abordar amb eficàcia les exigències i els reptes de la vida quotidiana”. Aquestes 10 habilitats són l’autoestima i l’autoconeixement, la gestió de les emocions, la gestió de l'estrès, la comunicació interpersonal, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític, l’advocació, la negociació i la presa de decisions.