Girona s'ofereix per acollir refugiats del vaixell Aquarius

L'alcaldessa ha fet arribar a Torra la disponibilitat per donar ajuda

L'Ajuntament de Girona s'ha ofert per acollir a la ciutat persones refugiades que viatgen a bord del vaixell Aquarius. De moment, d'acord amb la disponibilitat dels recursos que es gestionen des d'Igualtat i Drets Socials, des del consistori s'ha ofert allotjament i ajuda per a dues famílies. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja ha expressat aquesta voluntat al president de la Generalitat, Quim Torra. "Ens posem a disposició del president i de les institucions catalanes per acollir les persones que faci falta a la nostra ciutat", ha dit l'alcaldessa. "Estem davant una situació d'emergència a la qual hem de respondre amb humanitat i dignitat", hi ha afegit.
El vaixell Aquarius va rescatar 629 persones del mar Mediterrani dissabte a la nit. Després de la negativa de diversos països a rebre el vaixell, aquesta setmana el govern espanyol ha decidit obrir-li les fronteres per raons humanitàries i està previst que arribin al port de València en els propers dies.

Des de l'Ajuntament de Girona, a través dels serveis d’Igualtat i Drets Socials i de Cooperació, s'han establert contactes amb la Xarxa de Ciutats Refugi d'Espanya per traslladar al govern de l'Estat la necessitat de complir amb els compromisos pactats amb Europa i desbloquejar les ajudes en relació amb les persones refugiades.