Ingressa al Trueta una nena de 8 anys que s'ha ofegat en una piscina de colònies a Vilopriu

La menor va ser traslladada en helicòpter a l'hospital

Una nena de 8 anys es troba ingressada a l'hospital Josep Trueta després d'ofegar-se a la piscina d'una casa de colònies de Vilopriu (Baix Empordà). La nena, que estudia en una escola de Barcelona, havia anat d'excursió amb 89 alumnes més del centre.

Els fets van tenir lloc ahir a tarda. La menor forma part de l'escola El Sagrat Cor de la Diputació de Barcelona, que havien anat d'excursió a la casa de colònies de Vilopriu. Cap a les cinc de la tarda, a la zona de la piscina, hi havia una trentena de nens banyant-se. D'aquests, 22 es trobaven dins l'aigua i els altres vuit ja s'estaven canviant.

Va ser aleshores quan el socorrista va veure la nena de 8 anys surant amb el cap dins l'aigua. Ràpidament, va treure la menor de la piscina i li va fer maniobres de reanimació. La nena va reaccionar i va recuperar la consciència. En paral·lel, també s'havien alertat els serveis d'emergències. Els professionals sanitaris que la van examinar van veure que el seu estat era cianòtic i van decidir traslladar-la a l'hospital.

Un helicòpter medicalitzat va portar la menor fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressada i ha passat la nit en observació.Segons fonts del centre hospitalari, la nena de 8 anys evoluciona favorablement. Es preveu que rebi l'alta al llarg d'aquest dijous.