Lloret de Mar inicia els tràmits per acollir refugiats de l'Aquarius

Els oferirà allotjament temporal i una manutenció

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ja ha començat a preparar l'acollida de part dels 600 refugiats que arribaran al port de València a bord del vaixell Aquarius. En aquests moments, el municipi està elaborant una proposta amb tots els recursos que preveu posar a disposició del Sistema Nacional de Acogida e Integración de Solicitantes y Beneficiarios de Protección Internacional perquè estipuli quants refugiats podrien anar a la població selvatana. El govern local s'ha compromès a allotjar-los temporalment, donar-los una manutenció i ajudar-los amb els seus expedients de refugi. A més, també els oferirà la possibilitat de participar en cursos de formació i llengua i serveis d'acollida i integració.
El regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, ha manifestat que "davant d'una crisi humanitària" cal "actuar de cara i assumir responsabilitats" i per això s'ha mostrat ferm en respondre a la petició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per coordinar l'acollida dels refugiats que desembarcaran a València.

Per la seva banda, l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que el compromís del municipi a l'hora d'"oferir refugi" es va acordar en el ple municipal del 21 de setembre de 2015. Per tant, Dulsat ha anunciat que com a ciutat acollidora actuaran "en conseqüència" a partir de l'acollida de tots els refugiats que els pertoqui.