Comissen a l'Escala més de 41 quilos de peix blau il·legal

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 58 anys i veí del municipi

Els Mossos d'Esquadra i inspectors de pesca de la Direcció General de Pesca, han comissat 41,6 quilos de peix blau (seitó, sardina i sorell) a un particular de l'Escala que els havia adquirit fora de la llotja de forma il·legal. Va passar el 7 de juny durant un dispositiu de vigilància i control de traçabilitat del peix a la sortida del port d'aquest municipi de l'Alt Empordà.
Els agents van aturar el vehicle d'un particular que duia tres galledes amb el peix al portamaletes. El conductor era un home de 58 anys, nacionalitat espanyola i veí del municipi. Havia comprat el peix a diferents pescadors de les embarcacions i no duia l'etiqueta expedida per la llotja. Per tot plegat, els agents van aixecar acta i van denunciar-lo per comprar i vendre peix sense etiquetar. Aquesta infracció està tipificada com a greu a la Llei de pesca i acció marítimes i pot suposar una multa de 301 a 60.000 euros.
 
Els 41,6 quilos de peix van ser destruïts després de comprovar que ni el transport ni la conservació eren adequats. L’acta de denúncia s'ha tramès als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació s'emmarca en l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisc il·legal a Catalunya.