L'aeroport de Girona guanya un 3,4% de passatgers durant el maig

Tres de cada quatre turistes viatgen amb vols de Ryanair

Després que durant l'abril l'aeroport de Girona perdés passatgers (en part, per com va caure la Setmana Santa al calendari) aquest passat maig la terminal de Vilobí d'Onyar ha tornat a remuntar registres. Segons recull l'estadística que periòdicament publica Aena, en comparació amb el maig del 2017, l'increment ha estat del 3,4%.

En concret, al llarg del darrer mes hi ha hagut 227.038 persones que han passat per l'aeroport de Girona. I si es mira l'acumulat del 2018, ja se supera el mig milió (560.453). De retruc, això suposa que al llarg d'aquests primers cinc mesos l'aeròdrom gironí ha guanyat un 2,4% de passatgers en comparació amb el mateix període del 2017.

Pel què fa a aterratges i enlairaments, durant aquest maig des de l'aeroport de Girona s'han fet 1.975 moviments d'avions. Són un 9,9% menys en comparació amb el 2017, però aquest descens d'operacions, lligat a l'increment de passatgers, allò que demostra és que els avions van més plens. L'estadística d'Aena també recull que, en l'acumulat del 2018, s'han fet 5.726 aterratges i enlairaments des de la pista de Vilobí d'Onyar (un 15,4% menys que al 2017).

Tres de cada quatre, amb Ryanair

Com ja és habitual, la majoria dels passatgers que aquest maig han passat per l'aeroport de Girona han volat amb avions de Ryanair. I és que l'aerolínia de baix cost irlandesa n'ha arribat a transportar tres de cada quatre; és a dir, el 75% (169.795).

L'estadística del mes de maig també posa de relleu que la temporada d'estiu ja comença a deixar-se notar. I és que companyies i touroperadors com Transavia (que vola a Holanda), TUI Airways (que ho fa a la Gran Bretanya) i Jet2 (que vola a les illes britàniques) han començat a operar les seves rutes. En concret, durant el mes de maig la primera ha transportat 13.566 turistes; la segona, 5.392, i la tercera, 19.227.

A aquestes la segueix la russa Pobeda Airlines (que n'ha transportat 5.104). Al juny, però, la xifra de turistes que s'enlairaran o aterraran a Vilobí amb l'aerolínia russa s'incrementarà. I és que ara fa pocs dies, Pobeda ha estrenat per primer cop una connexió directa entre Girona i la ciutat dels tsars. A Sant Petersburg, hi opera dues freqüències setmanals.

A més distància d'aquestes companyies, se'n situen d'altres com Thomas Cook, Enter Air o Small Planet Airlines. Pel què fa a destins, aquest maig els més sol·licitats han estat les rutes amb Manchester, Brussel·les, Weeze (Alemanya), Londres, Eindhoven i Pisa.

Per últim, l'estadística d'Aena també permet veure quin volum de mercaderies s'ha mogut des de l'aeroport de Girona, En concret, aquest maig se n'han transportades 17,6 tones (i en l'acumulat de l'any, han estat 49,4).