El SelvaCultura arriba a Perpinyà

Una trentena de persones hi han participat

Una trentena de persones es van desplaçar divendres passat a Perpinyà en una nova acció formativa que s'ha desenvolupat durant tot el cap de setmana. Les sessions consisteixen en unes visites a projectes i equipaments culturals, visites a espais, institucions i empreses culturals de la mà dels seus responsables a Perpinyà i Girona.

Pel que fa a la sessió de divendres a Perpinyà, la sessió ha donat el tret de sortida a les deu del matí amb la rebuda per part del responsable de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, en Josep Puigbert. Seguidament s’ha fet una taula rodona: “Eines culturals i espais transfronteners: acció institucional i exemples en l’àmbit de la formació i la innovació”, amb la participació de diversos representants de l’àmbit cultural com Jeroni Parrilla i Florent Martiche, Conseil Départemental des PyrénésOrientales; Denis Saez, Direcció de Cultura de la Vila de Perpinyà i Xavier Bernard –Sans, Programa cultural de l’Eureregió Pirineu-Mediterrània.

En la segona part de la sessió del matí hi han intervingut Pere Roca, que ha presentant l’Idem Creative Arts School, França-Barcelona; Carine Gonzalez, que ha explicat el projecte País Pirineus-Mediterrània, i finalment, hi ha intervingut l’Antoni Madueño, que ha fet la presentació de “Le Molin des Arts”, Arles de Tec. Després de les exposicions per part d’aquests tres ponents s’ha obert un espai de debat. La sortida ha finalitzat amb una visita al teatre de l’Arxipèlag de Perpinyà.

La consellera de Cultura a l’ens comarcal, Raquel Reyner, ha valorat molt positivament la bona acollida que han tingut les activitats que s’han organitzat del projecte “SelvaCultura, connectant talent creatiu i territori”. En aquest sentit, Reyner ha destacat que des de les primeres accions “ens estem adonant que hi ha un gran interès per aquest àmbit i estem molt satisfets de l’aposta que s’ha fet des del Consell”.

Activitats complementàries

Durant el mes de juny també es farà una trobada de professionals de Catalunya, que parlarà sobre el “El talent creatiu en xarxa”. És una trobada de professionals de la cultura i les arts a Catalunya, en què participaran un total de 10 associacions del sector cultural i que es farà al teatre de la Cellera de Ter el pròxim dia 15 de juny; i una darrera sobre “Les noves connexions de la cultura: talent creatiu i diàleg amb altres sectors estratègics”, que està dirigida a artistes, agents culturals, tècnics i regidors de cultura, entitats culturals, empreses i responsables d’equipaments culturals.

El propòsit del projecte innovador és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col•laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural i creativa al territori.

En el marc d’aquest projecte innovador “La Selva impulsa cultura i creativitat” des de SelvaCultura també es col•labora amb la jornada de treball en xarxa (networking) que es farà a El Centre Eix de Negoci el dia 14 de juny, i amb l’esdeveniment Cul Inquiet, que es farà el dia 30 de juny a Arbúcies.

El propòsit del projecte innovador és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col•laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural i creativa al territori.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural i creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural i creatiu.