Monter invertirà més de 20 MEUR a la nova planta de Besalú

La companyia crearà un centenar de llocs de treball

Embutidos Monter invertirà més de 20 milions d'euros (MEUR) a la nova planta que obrirà a Besalú (Garrotxa) i que preveu posar en funcionament l'any 2021. La fàbrica tindrà fins a cent assecadors, estarà totalment robotitzada i permetrà duplicar la capacitat de producció de la firma. Segons avança el diari Expansión, Monter preveu crear un centenar de nous llocs de treball amb la nova fàbrica. La planta de Besalú estarà pràcticament del tot orientada a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual Monter n'és interproveïdora). Part dels embotits que en surtin, però, també es destinaran a exportació a través d'una nova línia internacional que obrirà l'empresa garrotxina. Embutidos Monter, que forma part del grup carni Cañigueral, compta amb plantes de producció a Sant Jaume de Llierca (on hi té la seu), Les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic.
L'empresa gironina està especialitzada en produir embotits i productes curats de porc i gall dindi. Actualment compta amb quatre centres de producció, que ocupen un total de 43.000 metres quadrats i que produeixen fins a 20 milions de quilos anuals d'embotits i llescats.

D'aquí a tres anys, però, la firma farà un pas de gegant obrint una nova fàbrica. Aquest planta, segons avança el diari Expansión, tindrà 30.000 metres quadrats i se situarà en uns terrenys entre Besalú i Sant Ferriol. Suposarà una inversió de més de 20 MEUR i permetrà duplicar la capacitat actual de producció de Monter.

L'objectiu de la companyia, recull el rotatiu, és que les obres comencin aquesta tardor i que la nova planta estigui plenament en funcionament l'any 2021. Comptarà amb espais per processar la matèria primera, fins a cent assecadors per curar l'embotit i sales blanques (on es llescaran i ensobraran els productes de porc i gall dindi).

Segons recull el diari Expansión, entre les característiques del nou centre en destaca que la fàbrica serà totalment automatitzada. Comptarà amb uns robots (similars als que Monter ja té a Les Planes) que s'encarregaran de dur a terme tota la logística del procés; és a dir, moure les peces de carn que s'envien a curar i a assecar.

100 treballadors i exportació

Monter calcula que la nova planta de Besalú suposarà la creació de fins a un centenar de nous llocs de treball. La producció que surti de la fàbrica, sobretot, es destinarà a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual l'empresa garrotxina n'és interproveïdora).

Tot i això, segons avança el diari, Monter també vol aprofitar aquesta nova planta per engegar una nova línia d'exportació d'aquest tipus d'embotits (de porc i gall dindi). I és que, actualment, Mercadona absorbeix la pràctica totalitat de la producció que surt de les seves plantes.

Més inversions

La planta de Besalú no és l'única inversió que el Grup Cañigueral preveu destinar a Monter. La companyia vol ampliar amb setze nous assecadors la fàbrica de Les Planes d'Hostoles (un centre que, des de l'any 2011, ja suma una inversió acumulada de 30 MEUR).

Un cop la nova fàbrica de Besalú ja estigui en funcionament, la plantilla de Monter superarà els 550 treballadors (entre el centenar que sumarà la nova planta i els que ja té a les altres de Sant Jaume de Llierca, Les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic).

Més de 600 MEUR

Embutidos Monter és una de les branques del hòlding carni Cañigueral, que factura més de 600 MEUR anuals. La principal divisió del grup és Costa Brava Foods (que compta amb un escorxador i sala de desfer a Riudellots de la Selva, i que ara fa pocs mesos va adquirir Terfrisa de Vilamalla). A més de Costa Brava Foods i d'Embutidos Monter, el hòlding carni Grup Cañigueral també compta amb la companyia valenciana Frescos Delisano i les empreses Coopecarn Girona i Far Jamón Serrano.