Torra aprova una possible reforma de la Constitució en la seva visita a Palamós

El president insisteix que la reunió amb Sánchez no serà per "fer-se la foto"

Quim Torra ha respost la proposta llançada per Meritxell Batet, en la que aposta per canviar de manera "urgent, viable i desitjable" la Constitució Espanyola per anar cap a un model federal de país. El president considera que totes les iniciatives polítiques són "benvingudes". Això sí, Torra ha recordat que des de l'independentisme es parteix del referèndum de l'1 d'octubre. "Ara van apareixent noves propostes i sobre això discutirem, però l'Estat coneix perfectament quina és la nostra", ha assenyalat Torra.

El president també ha lamentat que fins ara no s'hagi fixat una reunió entre els dos governs. "El que resulta increïble és haver tardat tant per fer aquesta trobada", ha etzibat Torra. En relació als riscos que cal prendre, el president de la Generalitat ha assegurat que "el principal" és la pròpia reunió entre els dos executius. "Asseure'ns a una taula les dues parts ja significa assumir riscos", ha assenyalat.

Una reunió que el mateix Torra ha deixat clar que servirà per debatre i discutir sobre continguts "que importen al país". De fet, el cap del govern català ha concretat que el que es discutirà seran qüestions com els drets socials, polítics i també sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Per això, el president ha deixat clar que "cap de les dues parts" vol que la trobada es produeixi "només per fer-se una foto". "Els dos equips estan treballant intensament perquè es concreti una reunió amb continguts", ha reblat.

Demana l'aixecament del control dels comptes

Un altre dels punts que es plantejaran serà la sol·licitud per part de Torra perquè s'aixequi el control financer també en el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). "Nosaltres entenem que si s'aixeca el 155 també s'hauria de treure automàticament aquest control, i això ens continua preocupant com a govern", ha conclòs Torra.

El president ha fet aquestes declaracions en un acte durant la 5a edició de la Fira de la Gamba de Palamós (Baix Empordà), on ha estat rebut per l'alcalde de la localitat, Lluís Puig. Abans de fer un passeig per les diferents parades, Torra ha signat el llibre d'honor del municipi, on ha fet referència als "presos polítics" i als "exiliats".