Girona reprendrà les obres a la planta de Campdorà un cop acabat el 155

L'alcaldessa de Girona lamenta els "perniciosos efectes" de la intervenció

Les obres a la incineradora de Campdorà es tornaran a posar en marxa després que el 155 les hagi aturat els últims mesos. La Generalitat ha donat llum verda a que els treballs d'ampliació de la planta continuïn, segons ha anunciat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquest divendres. Madrenas ha destacat que el nou Govern "ha anat per feina" i "només" ha trigat tres dies a "desencallar" el què ha considerat com un "problema". I és que avançar en les obres de la planta era una de les qüestions "urgents" a sobre de la taula de l'alcaldessa.

En aquest sentit, Madrenas ja havia anunciat que seria un dels temes que volia debatre en la reunió amb el delegat del govern espanyol a Catalunya durant el mandat del PP, Enric Millo, en una reunió que al final no es va concretar. "El què ha provocat l'article 155 no té nom, i un bon exemple és l'aturada de les obres de la incineradora de Campdorà", ha assenyalat.

27,3 MEUR de pressupost total

Els treballs, que es fan en dues fases, tenen un cost total de 27.355.680 euros. D'aquest global, 6,6 MEUR corresponen a la primera fase de les obres. Però de moment només se n'han gastat poc més de 2,24 MEUR.

Va ser el passat mes de març quan l'Ajuntament va voler licitar altres obres que hi havia pendents –com el fossat o els ponts grua- que es va trobar amb què Madrid no havia autoritzat les partides (perquè amb l'aplicació del 155, aquests diners que havia d'aportar la Generalitat havien de rebre el vistiplau del govern espanyol).

Això va obligar a aturar l'ampliació de la planta, i de retruc, també va portat el ple municipal a demanar a la l'executiu català que els diners que quedaven pendents de la primera fase (4.009.681,74 euros) s'afegissin a la segona (que suma 20.727.546 euros).

La incògnita sobre el calendari va obligar l'equip de govern a demanar una ampliació del termini per acabar l'obra el 2022. El ple va aprovar-ho amb els vots favorables de CiU, C's i el PPC, els quatre contraris de la CUP i l'abstenció del PSC i ERC.