Tossa crea nous aparcaments gratuïts per comprar als comerços del municipi

Les "zones vermelles" es troben a l'Avinguda Costa Brava

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa, conjuntament amb la Policia Local, ha creat més zones vermelles d’aparcament després de la bona experiència de les creades a partir de Setmana Santa als carrers Bernats i Maria Auxiliadora.

En aquest cas, i en consens amb el sector comercial com a prova pilot, les noves zones vermelles s’han creat a l’Avinguda Costa Brava seguint les conclusions del Pla d’Enfortiment i Impuls del Comerç Local portat a terme per l’empresa Focalizza que contemplava, entre d’altres coses, la peatonalització d’aquesta avinguda (el pla es pot consultar al web municipal). Concretament, en aquestes zones vermelles a partir de l’1 de juny hi ha una limitació horària d’una hora per anar a fer compres als comerços de la vila i fer gestions del dia a dia amb un horari de 09:00h. a 17:00h. D’aquesta manera, s’estimula la rotació de vehicles. A més, a partir de les 17:00h. i fins a les 23:00h. està prohibit aparcar seguint les recomanacions del Pla d’Enfortiment i Impuls del Comerç Local per a peatonalitzar el sector. Així, es passa d’un sector que hi havia zona blava de 10:00h. a 21:00h. a tenir zona vermella on fins les 17:00h. es permetrà aparcar durant una hora gratis. Als mesos d’hivern només es contemplaria horari de zona vermella. A partir de les 17:00h. s’hi podria deixar el cotxe aparcat fins que s’activi de nou l’horari de zona vermella al matí.

El funcionament de la zona vermella és la següent; des de la Policia Local es fa entrega gratuïtament d’uns discs horaris que s’hauran de posar al vehicle estacionat amb l’horari d’arribada. També pot servir qualsevol paper dins el vehicle i a la vista amb l’hora d’arribada escrita. A partir d’aquella hora es comptarà 60 minuts que serà el temps autoritzat per aparcar-hi. Cal remarcar que és important el correcte ús de la zona vermella ja que no fer-ho pot comportar una sanció econòmica. El cartell informatiu està en català, castellà i anglès.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, “l’objectiu és facilitar la compra diària, les gestions a bancs o recollir una comanda a la zona comercial”. Pujals afegeix que “pensem que la rotació de vehicles serà efectiva i afavorirà el consum del comerç local obert durant tot l’any, a més de afavorir la mobilitat sostenible a la nostra vila”. I conclou que “és una ampliació de la zona peatonal al centre de la població, que en altres carrers ha funcionat”.