Mod'Aro, la nova iniciativa de costura amb vessant solidària de Platja d'Aro

S'han programat desfilades, activitats i espectacles

Primera edició de Mod’Aro, que tindrà lloc el dissabte  9 de juny a Platja d’Aro (Baix Empordà), serà una jornada amb múltiples propostes, activitats i espectacles a l’aire lliure relacionats amb el món de la moda i que també tindrà una vesant solidària. Una diada que vol esdevenir plataforma d’exhibició del teixit comercial del municipi i també dels joves emprenedors tèxtils, perquè plegats puguin mostrar les darreres col·leccions i tendències de la temporada en un espai que vol ser esdevenir referent en el marc de la Costa Brava. Una iniciativa sorgida en el marc del Consell Local de Desenvolupament Econòmic i que organitza ARO impulsa-regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb el suport de l’Associació d’Empresaris.

L’eix principal de Mod’Aro són quatre desfilades de moda amb l’exhibició dels productes de comerços de Platja d’Aro i també de les propostes de dissenyadores novelles, a càrrec de models adults i infantils de les agències Piùbella i Model On Top. La primera serà a Port d’Aro (12 h) en el marc del Marina Day, una jornada de portes obertes a les instal·lacions amb mostra i tast de l’oferta d’activitats nàutiques que s’hi desenvolupa. Hi participaran Mamá Oso, Òptica Gràcia, Maverick’s, Tura Giraut, All Blacks, Zingaro, Òptica Montserrat i Samsara.

Les desfilades de tarda (16.30 h, 18 h i 20 h) seran al l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro (a l’alçada de l’antic parc d’atraccions Magic Park) i comptaran amb l’animació musical de Blend Collective i la mostra de dansa urbana de Music Box, i fi de festa amb el concert gratuït de la Fundación Tony Manero (22 h), tot presentant el seu darrer disc Lugares comunes. El grup es va formar l’any 1996 amb la voluntat de fer reviure la música disco i el 1999 van llançar el seu primer disc, un directe a la Sala Bikini de Barcelona amb onze temes clàssics de l’anomenada música negra dels anys 70. El seu primer treball d’estudi Looking for la fiesta es va publicar el 2001, i des de llavors ençà han ampliat discografia amb nous treballs i noves sonoritats.

En la primera desfilada de tarda (16.30 h) s’hi podran veure les propostes de les joves dissenyadores Míriam El Youns, Melanie Soria, Meritxell Sabuquillo, Eva Jiménez, Bitou Karaga, Anna Fajula i Mireia Lucena. En la segona (18 h), els productes de Golf d’Aro, Mama Oso, Maramar, Òptica Sala, Maverick’s, All Blacks, Frankie Kids i Reset London 212. Finalment, en la darrera del vespre (20 h) la moda dels comerços Oscar Parella, Mama Oso, Samsara, Cantamañanas, Òptica Gràcia, Blonda, Frankie Kids i Marfranc. La mirada solidària de la jornada es vehicula amb la destinació del beneficis de la diada en favor de l’Associació Viu Autisme, que promou la inclusió de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) amb igualtat de drets i oportunitats en tots els àmbits socials. Els fons l’aconsegueixen amb el destí de les inscripcions dels comerços participants (100 euros cadascun) i mitjançant les anomenades cadires solidàries: per veure cada desfilada es llogaran a 3 euros.