Cinc detinguts per robar la mercaderia d'un camió a l'AP-7 a Garrigàs

Van endur-se quaranta caixes amb material tèxtil i van intentar fugir de la policia

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones com a presumptes autors d'un robatori amb força a interior de vehicle. Va passar el 2 de juny a quarts de cinc de la matinada a Garrigàs (Alt Empordà). Una patrulla que estava realitzant prevenció de robatoris a les àrees de servei de l'autopista va veure com cinc persones estaven manipulant la càrrega d’un camió estacionat a l'àrea que hi ha a aquest municipi. Els lladres, en veure’s sorpresos, van fugir del lloc amb un vehicle a gran velocitat. Durant la inspecció de la zona, els mossos van descobrir en uns matolls propers a l'aparcament quaranta caixes amb material tèxtil amb destinació a Bèlgica i Luxemburg; sis bosses amb més roba i dues caixes que contenien dues hèlixs de motor nàutic.
A quarts de set del mati, quan la patrulla ja havia acabat el torn, va localitzar el cotxe fugitiu aturat en un semàfor de Bàscara (Alt Empordà). Els agents anaven amb el vehicle particular i es van identificar com a policies. En demanar-los que s'aturessin, els ocupants van fer cas omís a les indicacions i van escapar-se a gran velocitat en direcció a Barcelona.

Immediatament es va muntar un dispositiu que va permetre enxampar-los al punt quilomètric 725 a l'N-II. A l'interior del vehicle hi anaven cinc ocupants. Durant la inspecció, els agents van localitzar eines per cometre robatoris a sota dels seients, com ara un tornavís, dues escarpes, una serra, una clau Stilson i guants. Per tot plegat, van quedar detinguts.

La modalitat de robatori que presumptament havien perpetrat és la coneguda amb el nom de 'teloners'. Consisteix en tallar la lona de la zona de càrrega o bé trencar els precintes o panys de les portes dels camions per sostreure la mercaderia.

Els detinguts són quatre homes i una dona, d’entre 27 a 50 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Sant Adrià del Besòs, Badalona, Mataró, Martorell i Premià de Mar, com a presumptes autors d’un robatori amb força interior de vehicle. Tots ells tenen nombrosos antecedents policials i van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials i a l'espera que els citin des del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona.