Girona dona compte de la renúncia de Muradàs que no hi assisteix al ple

El PSC critica que entri el número 21 de la llista

Ple extraordinari i urgent a dos quarts de nou del matí a l'Ajuntament de Girona, amb només un punt a l'ordre del dia: acceptar la renúncia de la tinenta d'alcalde i regidora Isabel Muradàs. Un ple que ha durat escassament vint minuts i on, per part dels grups de l'oposició, només hi ha hagut dues intervencions.

La portaveu dels socialistes (que s'han abstingut a l'hora de votar la urgència) ha posat en entredit que s'hagi convocat un ple tan sols per aquest motiu. Perquè al seu entendre, la renúncia de Muradàs es podria haver inclòs dins l'ordre del dia del proper ordinari.

Paneque ha mostrat tot el seu "respecte" cap a la fins ara tinenta d'alcalde, però sí que ha criticat que qui la substitueixi sigui el qui anava de número 21 a les llistes de CiU a les darreres municipals. Al seu entendre, això afebleix l'equip de govern i l'aboca a una "excepcionalitat" que no és adequada per a la ciutat.

Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, ha dit que el seu grup "entén, accepta i agraeix" que Muradàs hagi decidit apartar-se del consistori "per ètica política". Però sí que s'ha demanat què ha canviat en relació a un any enrere, quan l'equip de govern va guardar "silenci" i va donar "suport institucional" a Muradàs després de conèixer-se que el seu nom apareixia al sumari del 3%.

A més, Pèlach no s'ha estat d'aprofitar la seva intervenció per criticar el paper que ha tingut el PDeCAT en relació amb aquesta causa (on la CUP, precisament, n'exerceix l'acusació popular). Per als cupaires, el partit que és "relleu de CiU" no s'ha "desmarcat mai prou" del cas que investiga el suposat finançament il·legal de Convergència a través d'adjudicacions d'obres i serveis públics.

"Urgència acreditada"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha respost a Paneque que la urgència de la convocatòria "està perfectament acreditada" i que s'ha decidit així perquè, en el proper ple ordinari –que és quan entrarà Pujols- ja es pugui recuperar "una certa normalitat". A més, ha recordat que Pujols, tot i ser el número 21 de la llista de CiU, entra com a regidor "perquè així ho estableix la llei" (ja que la resta van renunciar per permetre que Albert Ballesta fos alcalde quan Carles Puigdemont va passar a ser president de la Generalitat).

A la CUP, Madrenas li ha recordat que Muradàs ha decidit renunciar al càrrec perquè ara ha passat a ser investigada formalment (ja que l'AN l'ha citada a declarar per al proper 15 de juny). I que això ha motivat que decidís abandonar l'Ajuntament i que l'alcaldessa ho acceptés.

En relació al paper del PDeCAT, Marta Madrenas ha respost que, quan es va constituir el nou partit, hi va haver "una remodelació profunda". No només de la direcció i els òrgans de govern, sinó també de comissions, taules de treball i normes ètiques. "Li confirmo que en absolut som el mateix que Convergència", ha dit.

"Confiem en la seva innocència"

Per últim, i amb voluntat que constés en acta, Madrenas ha repetit els mateixos arguments que ja va fer públics quan va acceptar la renúncia al càrrec d'Isabel Muradàs. "Ha estat una decisió difícil, perquè la tinenta d'alcalde ha estat una peça clau al govern i ha treballat molt i molt bé", ha subratllat l'alcaldessa de Girona.

Madrenas també ha reiterat que confia plenament en la innocència de Muradàs, però que va decidir acceptar-ne la renúncia "per ètica política". A més, l'alcaldessa ha reiterat que la imputació de Muradàs pel cas 3% "pot acabar en no-res".