Blanes retira de nou els pressupostos de l'ordre del dia per manca de suports

L'alcalde del municipi, Mario Ros, lamenta la falta d'acord

L'equip de govern de l'Ajuntament de Blanes (Selva) ha retirat l'aprovació dels pressupostos de l'ordre del dia perquè no ha trobat prou suports entre els grups de l'oposició. La discussió dels comptes eren el 7è punt que s'havia de tractar aquest dijous, però l'alcalde del municipi, Mario Ros, ha anunciat la retirada del punt abans de començar.
D'aquesta manera els pressupostos seguiran prorrogats, al menys, fins el proper ple. Els darrers dies s'havien produït reunions entre els quatre regidors del PSC, els quatre del PDeCAT, el del Partit Popular i els dos de Ciutadans per donar llum verda als comptes, però finalment el partit taronja ha decidit que no se sumava a l'acord. Els socialistes, que governen el consistori amb quatre edils, lamenten que no s'hagi arribat a un acord en un tema "vital" per a Blanes. L'equip de govern ja va haver de retirar la proposta per falta de suports l'últim mes.
 
"Seguirem treballant per intentar aconseguir un acord, però la realitat és que ara per ara només comptem amb el suport de nou regidors", ha reblat Mario Ros abans de començar el ple. Els números que havia preparat l'equip de govern augmentaven en 7 MEUR els anteriors. En concret, es passava de 46 a 53 MEUR, però finalment Ciutadans ha decidit no donar-hi suport, malgrat les negociacions de les últimes setmanes.
 
Si la formació taronja hagués donat llum verda, els pressupostos s'haurien aprovat amb onze vots favorables (PSC, PP, PDeCAT i C's) i deu en contra (ICV, ERC, CUP i Batega). Ros ha tancat la seva intervenció inicial lamentant la falta d'acord entre les diferents formacions polítiques i recordant que es tracta d'un tema "molt transcendent" per a Blanes. El batlle ha conclòs la seva intervenció dient que espera poder-los aprovar "el més aviat possible".