La seu de la Generalitat a Girona amplia la zona lliure de fum

Es tracta del passatge Aristides Maillol

La Generalitat a Girona ha inclòs el passatge Aristides Maillol entre els espais a l’aire lliure que són entorn sense fum, coincidint que avui se celebra el Dia Mundial sense Tabac. La decisió d’ampliar la zona lliure de fum es va prendre a proposta del Consell de Direcció de la Generalitat a Girona, que s’ha adherit a la XIX Setmana sense fum amb el lema Viu a sac, sense tabac.

El Dia Mundial sense Tabac pretén informar la població sobre els perills que suposa el seu consum, que és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura i evitable. A Catalunya, una de cada sis morts està relacionada amb el tabac.

És en aquest context que el nou espai sense fum a l’Edifici de la Generalitat a Girona acull avui una exposició cedida per la Fundació Oncolliga Girona que pretén sensibilitzar sobre el consum de tabac amb samarretes amb eslògans que adverteixen dels seus perills, elaborades per alumnes de 1r d’ESO. També compta amb material informatiu sobre com deixar de fumar, sobre els components del tabac, el tabaquisme passiu o com garantir una infància sense fum. Tot plegat forma part de les accions que es duen a terme a la Generalitat a Girona impulsades per l’equip de l’Entorn de Treball Saludable.

El consum de tabac és un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers. A més, l’exposició passiva al fum ambiental incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants.

A les comarques gironines hi ha diferents municipis que també han declarat Entorn sense fum a espais a l’aire lliure.