Brollen aigües fecals de les canonades de la comissaria dels Mossos a Banyoles

El sindicat USPAC reclamen mesures immediates

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC han denunciat avui que la comissaria de Banyoles (Pla de l'Estany) pateixen un cas d'embussament de les canonades, el que provoca que quedin inutilitzats un dels urinaris i una dutxa del vestidor d’homes fins al punt que arriben a rebufar les aigües fecals.

L’any 2011 el Departament d’Interior ja reconeixia que la comissaria s’havia quedat petita i “estudiava”, a mig termini, la seva ampliació. L’any 2016 des de l’Ajuntament es va decidir construir la nova comissaria de Policia Local al costat de la de Mossos d’Esquadra. En aquell moment, el propi alcalde, Miquel Planas, explicava que les obres del Departament d’Interior es plantejaven “amb l’horitzó 2017-2018”.

Pel sindicat, aquest retard sense data confirmada de l’inici de les obres, provoca que el manteniment de les instal·lacions sigui "el mínim", i la resposta per part de l’Administració la consideren "vergonyosa".

Consideren que "no hi ha excusa que justifiqui aquest retard" i provocant que les condicions amb les que han de treballar Mossos, allà destinats, "siguin cada cop pitjors".

Per tot això, demanen que es donin les directrius necessàries perquè es realitzin les obres adequades per a garantir que els agents tinguin "les mínimes condicions dignes" per a realitzar la seva tasca amb unes "garanties higiènic-sanitàries que es mereixen en qualsevol lloc de treball".