Judici per colpejar amb un esprai l'amo d'un bar de Sant Feliu i deixar-lo sense visió en un ull

Abans havia ruixat la cara de la propietària amb la substància de pebre

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta inicialment a 8 anys de presó per colpejar amb un pot d'esprai pebre l'amo d'un bar de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i deixar-lo sense visió en un ull.

Els fets es remunten al 21 de febrer de 2016 pels volts de la cinc de la matinada. Segons sostenen les acusacions, l'home va anar al local, hi va entrar, i la propietària li va dir que no podia quedar-s'hi perquè en d'altres ocasions hi havia protagonitzat incidents.

Aleshores, segons ha explicat la dona durant el judici, li va ruixar la cara amb l'esprai provocant-li lesions que van tardar dos dies a curar-se-li. El propietari del local, al seu torn, ha declarat que va sentir la seva dona cridar i es va dirigir a l'entrada del bar per ajudar-la.

Segons ha declarat, es va posar davant d'ella per "protegir-la" i va ser llavors quan el processat li va propinar un cop de puny a la cara i va colpejar-lo amb el pot. Com a conseqüència de l'agressió, recull l'escrit del fiscal, l'home ha perdut de "manera irreversible" visió a l'ull dret. Durant el judici, l'acusat ha negat els fets i ha assegurat que un treballador el va agredir a ell amb una barra "extensible" per impedir-li l'entrada.

La baralla

Les acusacions relaten que el 21 de febrer de 2016 pels volts de les cinc de la matinada, l'acusat va anar al bar La Goleta de Sant Feliu de Guíxols i hi va accedir. La propietària del local, però, li va dir que no s'hi podia quedar perquè en altres ocasions hi havia protagonitzat incidents. Aleshores i "amb ànim de menystenir la integritat corporal" de la dona, li va ruixar la cara amb un esprai de pebre, provocant-li lesions que van requerir assistència mèdica i van tardar dos dies a curar-se-li.

Segons ha declarat la dona durant el judici, però, el processat no hauria arribat a entrar al local. Davant del tribunal, ha explicat que una hora abans el germà bessó de l'acusat havia protagonitzat un aldarull quan li van impedir l'entrada a l'establiment. "Va trencar un vidre", ha precisat. La propietària de l'establiment, però, ha volgut deixar clar que qui va agredir-la va ser el processat i que no el va confondre amb el seu bessó.

"Estàvem tancant i a dins hi havia molta gent que anava sortint. Llavors ell va venir i jo li vaig dir que ja sabia que tenia l'entrada prohibida", ha detallat. Aleshores, ha dit, va començar a cridar dient-li "puta" i que la "mataria". Va ser llavors quan, segons la seva versió, l'acusat va ruixar-li la cara amb esprai pebre.

El seu home, que també és propietari de l'establiment, ha corroborat aquesta versió. Durant la seva declaració, ha explicat que va sentir que la seva dona cridava i que va dirigir-se cap a l'entrada del local per ajudar-la. "M'hi vaig posar al davant per protegir-la, em va colpejar amb l'esprai i vaig caure al terra", ha detallat.

L'amo del bar també ha admès que poc abans el germà de l'acusat va provocar aldarulls però ha dit estar segur que qui va agredir-lo va ser el processat.

Una lesió ocular "irreversible"

A conseqüència del cop, i segons recullen les acusacions, l'home va patir una contusió ocular amb fractura, un hematoma y una ferida que va necessitar punts. Per aquestes lesions, que van tardar 184 dies a curar-se, va requerir tractament mèdic i li van quedar seqüeles. Entre elles, la pèrdua de visió de l'ull dret de "manera irreversible", a més de dues cicatrius.

La versió de l'acusat topa frontalment amb la de les víctimes. Segons ha explicat durant el judici, aquella nit havia begut i havia consumit cocaïna. Es va dirigir al local amb un grup de deu persones i quan hi va arribar es va trobar un treballador i l'amo del bar que li va dir: "Tu no pots entrar, ves-te'n d'aquí gitano de merda". "Després va sortir la seva dona, que em va empènyer, i quan em vaig girar vaig veure al treballador amb una barra extensible i em va pegar a la mà", ha dit.

L'acusat ha assegurat que, després d'això, es va posar les mans al cap i va marxar com va poder. Posteriorment, ha afegit, es va adonar que li havien "trencat la mà". El processat ha negat en tot moment haver ruixat amb esprai la dona i haver agredit el propietari. També ha dit que la policia no el va identificar en cap moment.

Precisament, durant el judici han declarat dos agents que van acudir al local després que una trucada els alertés dels aldarulls. Tots dos han explicat que, quan hi van arribar, es van trobar molta gent a l'exterior i un d'ells ha confirmat que, entre la multitud, hi havia l'acusat. Quan van entrar a l'interior del local van veure el propietari ferit i els va explicar que el processat l'havia agredit. Aleshores, els agents van tornar a sortir a fora però l'acusat ja no hi era.

Fiscal i acusació particular imputen al processat dos delictes de lesions (un dels quals, lleu). Al final del judici, el ministeri públic ha sol·licitat que es condemni l'acusat a 8 anys de presó i a pagar una multa de 1.080 euros. L'acusació particular, per la seva banda, eleva la petició de pena fins als 10 anys i manté el mateix import que reclama el fiscal pel què fa a la sanció.

En matèria de responsabilitat civil, les acusacions li reclamen 47.467 euros pels danys provocats als propietaris de l'establiment. La defensa demana l'absolució però, en cas de condemna, considera que és autor d'un delicte de lesions per imprudència i que se li ha d'aplicar una atenuant d'embriaguesa.

La defensa demana l'absolució però, en cas de condemna, considera que és autor d'un delicte de lesions per imprudència amb una atenuant d'embriaguesa.