Comencen a retirar la càrrega del tràiler bolcat a la GIV-5514 a Riudarenes

Una grua i un toro mecànic treballen per buidar el camió

A la una del migdia, s'ha començat a retirar la càrrega del tràiler que dissabte passat va quedar encallat en voler fer marxa enrere en un revolt tancat de la GIV-5514 al seu pas per Riudarenes (Selva) al quilòmetre 5,2. El vehicle, que talla la circulació, ha quedat des de llavors inclinat cap a un costat i amb els pneumàtics fregant el límit del ferm, que també ha cedit una mica. Per evitar que caigui daltabaix per un barranc que hi ha s'ha fixat amb un cable d'acer per immobilitzar-ho i poder treure la càrrega.

Amb l'ajuda d'una grua i un toro mecànic, s'han anat enretirant els palets que porten papers d'alimentació i material de jardineria. La tasca però és complexa per la inclinació del vehicle, l'estretor de la carretera i la inestabilitat del ferm i es preveu que s'allargui unes hores. En un moment dels treballs, s'ha hagut d'enretirar amb la grua el toro mecànic que ha quedat encallat després de cedir l'asfalt del límit de la carretera.

Un cop s'aconsegueixi descarregar el tràiler, faltarà enretirar el propi vehicle. L'empresa propietària dels camions, que té la seu a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), confia tenir-ho enllestit aquest mateix dilluns de manera que ja es pugui reobrir la carretera.

El camió, amb matrícula romanesa, havia fet un descans en un aparcament que té l'empresa a Riudarenes i després va reprendre la ruta en direcció a França. L'empresa no s'explica per què el conductor va agafar aquesta carretera que està plena de revolts.

Els veïns d'Esparra, aïllats fins diumenge

L'incident del camió va deixar aïllats els veïns del nucli d'Esparra després que la grua que havia d'enretirar el camió quedés embarrancat en una pista forestal i atrapat amb diverses branques. Els Bombers de la Generalitat van treballar per alliberar la grua i es va avisar un altre vehicle pesat per remolcar-lo. Una desena de patrulles de Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc i van tallar la carretera per facilitar els treballs.

El diumenge el migdia es va acabar de retirar la grua i els veïns d'aquest nucli petit de Riudarenes van poder circular de nou amb normalitat.