Neix el Festival Propers, una iniciativa de petit format i gratuïta al nucli de Castell d'Aro

S'han programat quatre concerts els diumenges de juny

L'Estereofònics és el nom que pren l'oferta musical de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) durant els mesos d'estiu. Enguany, als ja habituals cicles que es programen any rere any, s'hi suma una nova iniciativa: el Festival Propers. Aquest consisteix en un cicle amb concerts de petit format i més íntims que tindran per escenari la plaça de Lluís Companys a les sis de la tarda dels diumenges de juny.

Des del consistori s'ha volgut ampliar el ventall musical i aprofundir en un gènere que cada cop està més de moda i s'empra amb èxit en altres festivals com el Sons del Món (Alt Empordà) que combina música i vi. Pel que fa al Festival Propers, aquest programa intèrprets consolidats o emergents del nou panorama musical del país en format acústic, semblant al que l'Acústica de Figueres oferia en els seus inicis i va deixar de fer amb el pas del temps.

Aquest relleu en les programacions musicals d'estiu que permeten gaudir i, en alguns casos, descobrir nous artistes, donarà el tret d'inici el proper diumenge 3 de juny amb l'actuació d'Enric Montefusco, considerat un referent de l’escena alternativa, que després de ser durant molts anys la veu d’Standstill, l’any 2016 va decidir engegar carrera en solitari, deixant enrere l’anglès i el hardcore punk, per explorar un nou estil, més intimista, càlid i contundent que s’allunya dels cànons marcats.

La segona actuació, diumenge 10 de juny, serà a càrrec de Senior (en solitari), un artista del que diuen no tenir pèls a la llengua per explicar allò que no li agrada i trobar així, l’expressió perfecta per a explicar la intensitat de l’amor. Amb les seves melodies, que beuen del country i del folk americà, es produeix un efecte de simbiosi entre la música valenciana i l’americana.

La tercera sessió, diumenge 17 de juny, tindrà el pop i el folk melancòlic del grup terrassenc Estúpida Erikah com a protagonista, que transformarà el seu disc 300 mil·lisegons per a crear un record, en un concert acústic, potenciat pel so de la corda i la delicadesa de la veu de Lluís Bòria, amb melodies que convergeixen entre el pop i el folk més melancòlic. Darrerament, diumenge 24 de juny, serà el torn de Xarim Aresté, que proposa un viatge per l’univers íntim i col·lectiu del seu disc Polinèsies, on s’atreveix per primer cop amb la balada, completant així un àlbum de cançons calmades i independents, un recull de preguntes i respostes en forma de cançons, amanides amb una gran dosi de poesia.