L'alcalde de Celrà envia un llaç groc a Enric Millo

Assegura que l'Ajuntament continuarà permetent que la gent pengi llaços grocs al poble

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha enviat un llaç groc al delegat de l'Estat, Enric Millo, per recordar-li "cada dia que a Catalunya tenim presos polítics i persones exiliades". L'ha adjuntat a la carta de resposta que li ha tramès després de rebre la que Millo ha enviat a tots els alcaldes.

A l'escrit, Dani Cornellà (CUP) admet que Catalunya ha viscut "una ruptura de la convivència". Però li recorda a Millo que, precisament, és l'Estat qui "la va ocasionar" amb la "violència extrema" de l'1-O. A més, assegura que tots els "enfrontaments" posteriors que hi ha hagut els han motivat, precisament, grups "d'extrema dreta espanyolista" o aquells qui es dediquen a arrencar llaços i altres elements de color groc. I fins i tot, li posa exemples que ha viscut en primera persona.

Per últim, l'alcalde li fa saber al delegat de l'Estat que l'Ajuntament de Celrà continuarà permetent que la gent pengi o pinti llaços grocs "per tot el poble" per expressar "el seu dolor davant un fet tan indigne i poc democràtic com és empresonar polítics".

"Dolor davant un fet indigne"

Dani Cornellà també li fa saber a Enric Millo que des de l'Ajuntament es continuaran permetent els llaços i altres elements grocs "arreu del municipi". De fet, en diversos punts del poble hi ha llaços pintats a l'asfalt amb les paraules 'Ara República' i també –per posar exemples- tots els fanals de la travessera de la C-66 tenen lligades cintes de color groc.

Cornellà subratlla que els llaços són "llibertat d'expressió" i que l'Ajuntament, obeint el mandat popular, no s'oposarà que la ciutadania "expressi el seu dolor davant un fet tan indigne i poc democràtic" com és "empresonar polítics i representants d'entitats civils que defensen el dret internacional a l'autodeterminació". "És totalment comprensible", puntualitza l'alcalde de Celrà.

La violència, des de l'extrema dreta espanyolista

Per últim, a la carta de resposta, Dani Cornellà critica que Millo incorre "en un seguit de mentides" quan assegura que els llaços grocs a places i carrers de pobles i ciutats són els que provoquen la ruptura de la convivència. "Precisament, qui ho fa són grupets d'extrema dreta espanyolista", explica l'alcalde.

I aquí, Cornellà li posa a Enric Millo exemples que ha patit ell mateix. "Tornant d'una concentració a Girona per demanar la llibertat dels presos polítics, un d'aquests grupets va intentar agredir-me a mi i a d'altres persones pel sol fet de portar banderes grogues", diu l'alcalde a la carta. I hi afegeix: "Per les xarxes socials, m'han faltat al respecte i m'han amenaçat pel sol fet de defensar la democràcia".

A més, a l'escrit, Dani Cornellà també li recorda al delegat de l'Estat que a Celrà un grup de "nacionalistes espanyols" va dedicar-se de matinada a robar "tots els elements grocs que van trobar", van fer pintades de 'Viva España' i van enganxar adhesius amb aquesta frase "en parets públiques i privades".

"Totes aquestes accions incíviques i contra la llibertat d'expressió les van fer de nit i encaputxats", diu l'alcalde a la carta, fent-li saber al delegat de l'Estat que ja ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra. "Realment hi ha persones que volen trencar la convivència i generar violència, com vostè pot comprovar", afegeix a la missiva de resposta.

Per últim, Dani Cornellà li explica a Enric Millo que, per vetllar per la convivència i la cohesió, l'Ajuntament aplica "totes les mesures necessàries" per al bé dels celranencs. Entre aquestes, garantir el dret a l'habitatge, a no patir pobresa energètica, que els infants gaudeixin d'activitats extraescolars, a la igualtat efectiva o a gaudir d'uns serveis públics de qualitat. I tot això, conclou, "independentment de les lleis que impugnen, suspenen o anul·len des de Madrid".